«Σηκωθείτε ρεεεεεε»…. ο βουλευτής που ξεκινούσε τα χειροκροτήματα στις ομιλίες Μητσοτάκη

Ποιος είναι ο μητσοτακικός βουλευτής που ανέλαβε να «αναστήσει» την κοινοβουλευτική ομάδα στη συζήτηση για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

5423774

Κατακερματισμένη και καταρρακωμένη αφήνει την κυβέρνηση, η πολιτική μάχη που διεξήχθη στη Βουλή την Παρασκευή για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο πανικός του πρωθυπουργού που μετουσιώθηκε σε τοξικά επιχειρήματα και οι χυδαίες επιθέσεις στην αντιπολίτευση έκαναν ακόμα δυσκολότερη την κατάσταση. Η αμηχανία της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ δεν κατάφερε να επισκιαστεί από τα «στημένα» χειροκροτήματα όταν ο πρωθυπουργός ανέβαινε στο βήμα.

Μάλιστα ακόμα και για αυτά τα χειροκροτήματα, υπήρχε αρμόδιος εμψυχωτής… «Βουλευτής από κούνια μητσοτακικός και παραταξιακός είχε ανέλαβε να τονώσει το πεσμένο ηθικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Καθημερινή σε δημοσίευμά της.

Και ο λόγος για τον… Διονύση Χατζηδάκη, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής  «κάθε φορά που ο Μητσοτάκης σήκωνε τους τόνους, άρχιζε πρώτος το χειροκρότημα και φώναζε στους υπόλοιπους, «σηκωθείτε ρεεεεεε».

Στο όλο θέμα προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρατήρηση του Γιάνη Βαρουφάκη για το παρατεταμένο χειροκρότημα των γαλάζιων βουλευτών στον πρωθυπουργό.

«Η πρωθυπουργία σας τελείωσε… το έντονο χειροκρότημα της κοινοβουλευτική σας ομάδα είναι αποχαιρετιστήριο.

Φούσκα ήσασταν και σαν φούσκα σκάσατε. Δεν έχει σημασία το γιατί και το πώς, αλλά το πρότζεκτ επανεκλογή πρωθυπουργού Μητσοτάκη, στη βάση κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ακυρώθηκε«, είχε σημειώσει την Παρασκευή ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 σχολιάζοντας τα χειροκροτήματα της ΚΟ της ΝΔ.