«Σηκώνουν» νοσοκομεία σε χρόνο μηδέν οι Κινέζοι: Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο

Δείτε όλα τα βίντεο από τα κινέζικα εργοτάξια που δουλεύουν νυχθημερόν για να κατασκευάσουν ολόκληρα νοσοκομεία μέσα σε ελάχιστες ημέρες

NewsRoom 27/01/2020 | 17:20

Η κατασκευή μεγάλων νοσοκομειακών εγκαταστάσεων σε χρόνο ρεκόρ από τις κινεζικές αρχές για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του νέου κορονοϊού έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, επισκεπτόμενος το εργοτάξιο του νοσοκομείου Χουοσενσάν, ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ζήτησε από τους εργάτες να δώσουν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο για να ολοκληρώσουν την κατασκευή του νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντάς το «νησί ασφάλειας» για τους ασθενείς.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα για να εισαχθούν όλοι οι ασθενείς (στο νοσοκομείο)», δήλωσε ο Λι, ενώ ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για να προστατευθούν οι εργάτες από την επιδημία.

Σύμφωνα με το CGTN, οι εργασίες ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης. Στο γιγαντιαίο εργοτάξιο που μπορείτε να δείτε στις παρακάτω εικόνες, οι Κινέζοι θα εκμεταλλευτούν χώρο 25.000 τετραγωνικών μέτρων, ώστε να ανεγερθεί το ειδικό νοσοκομείο

Οι δύο εγκαταστάσεις, τα νοσοκομεία Χουοσενσάν με 700 έως 1.000 κλίνες και το Λεϊσεσνάν με δυναμικότητα 1.300 έως 1.500 κλινών προκατασκευασμένων κτιρίων αναμένεται να δοθούν προς χρήση στις 3 και 5 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα.