Newsroom

Newsroom

Σιγή Δένδια και "φάλτσα" Ανδρεουλάκου για τον κουνιάδο του Άδωνη

Σταχυολογώντας την απάντηση που εξέδωσε ο Θανάσης Ανδρεουλάκος για την υπόθεση του καταζητούμενου Καραγιαννίδη, που όπως αποκάλυψε το koutipandoras.gr είναι κουνιάδος…

dendias andreoulakos 0

Σταχυολογώντας την απάντηση που εξέδωσε ο Θανάσης Ανδρεουλάκος για την υπόθεση του καταζητούμενου Καραγιαννίδη, που όπως αποκάλυψε το koutipandoras.gr είναι κουνιάδος του Άδωνη Γεωργιάδη και ανιψιός του γ.γ. Δημόσιας Τάξης βγαίνουν ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία εκθέτουν ακόμα περισσότερο τον ίδιο τον γ.γ. Δημόσιας Τάξης.

Αρχικά είναι φανερή η πρόθεση του υπουργού, Νίκου Δένδια, να κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας από την υπόθεση καθώς η ανακοίνωση προέρχεται από το γραφείο του γγ κ. Ανδρεουλάκου και όχι από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Ανδρεουλάκος προέβαλε 2 ισχυρισμούς προκειμένου να διασωθεί, ισχυρισμούς τους οποίους όμως διαψεύδει το υπουργείο Δικαιοσύνης:

1.   ότι ο φάκελος Καραγιαννίδη διαβιβάσθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Εφετών το 2005 και ότι εκείνη έκρινε πως «δεν επιτρέπεται η έκδοση του στις Η.Π.Α λόγω υπηκοότητας». Ανατρέχοντας όμως στο υπʼαριθμ. πρωτ. 902/7-11-2013 έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου διαπιστώνουμε πως καμία τέτοια υπόθεση δεν διαβιβάσθηκε το 2005 από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης!

2.   ότι δεν υπάρχει καμία «συγκάλυψη με τη στήριξη Αξιωματούχων» υπονοώντας σαφώς τον εαυτό του. Πάλι όμως σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Δικαιοσύνης στις 17-7-2009 ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, μετά το γνωστό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», είχε ζητήσει από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου να συνεργαστεί με τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές προκειμένου ο Καραγιαννίδης να δικαστεί από τα Ελληνικά δικαστήρια. Το έγγραφο του Εισαγγελέα με αριθμ. πρωτ. ΕΚΔ 2730 (ΦΕ 5614) όφειλε να το γνωρίζει ο κ. Ανδρεουλάκος καθώς την ίδια περίοδο ως Γενικός Γραμματέας προϊστατο της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης! Πρέπει επομένως να μας πει αν προώθησε τελικά το εισαγγελικό αίτημα στις αμερικανικές αρχές. Αν δεν το έκανε, οφείλει να εξηγήσει το γιατί, αναλαμβάνοντας παράλληλα και τις αντίστοιχες νομικές ευθύνες.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ανδρεουλάκος έστω και τώρα, φέροντας βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και με έντονη την οσμή συγκάλυψης της υπόθεσης του ανηψιού του είναι απολύτως έκθετος και θα πρέπει να τοποθετηθεί δημόσια, τόσο ο ίδιος, όσο και ο πολιτικός του προϊστάμενος, Νίκος Δένδιας.

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…