Newsroom

Newsroom

Ο οπαδικός πολιτισμός της Βουλής: «Σιγά την καλτσοδέτα! Ξέρει πού την έχω γραμμένη!»…

 Ο πολιτικός λόγος στον ναό της δημοκρατίας κάποιες φορές εμπεριέχει ύβρεις, ακραίους χαρακτηρισμούς, εντάσεις καφενειακού επιπέδου και έκπτωση του ήθους.

Βουλη 2

Υπάρχει λεκτική βία λόγω φύλου κατά της γυναικείας παρουσίας στη Βουλή; Προτού προλάβει να ακουστεί αρνητική απάντηση, όπως θα έπρεπε, ένα «τσόκαρο» ακούγεται ξανά από αντρικό στόμα και κάνει γκελ επάνω στα δομικά υλικά που συνθέτουν το κτίριο των Παλαιών Ανακτόρων…

«Αήθη και άκρως προσβλητική επίθεση» από τον συνάδελφό της Λεωνίδα Γρηγοράκο, που την έθιξε ως γυναίκα και βουλευτή καταγγέλλει με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής η Αννέτα Καββαδία, τονίζοντας ότι «τέτοια κρούσματα σεξιστικού λόγου και λεκτικής βίας εναντίον γυναικών» δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά.

Το τελευταίο επεισόδιο, δεν είναι το πρώτο το οποίο έχει παιχτεί στην αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου, ως άλλη μια ακραία περίπτωση επίδειξης… πολιτικού πολιτισμού, η λεκτική βία εκεί δεν υπάρχει μόνο λόγω φύλου…όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το ”ΕΘΝΟΣ”, που δίνει μέσα από ένα timeline χαρακτηριστικές περιπτώσεις πολιτικού λόγου κατωτάτης υποστάθμης. 

Οπως αναφέρει ο  πολιτικός αναλυτής Γιώργος Φλέσσας, θεωρεί ότι τα όσα συμβαίνουν στη Βουλή αντικατοπτρίζουν, εν πολλοίς, την ελληνική κοινωνία η οποία, σε μεγάλο βαθμό, στερείται επιπέδου. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «είναι προφανές πως η Δημοκρατία μας δεν θα έπρεπε να είναι τόσο ‘’ελαστική’’ ώστε να ακούγονται ύβρεις μέσα στον ναό της», αλλά καταλήγει πως αυτά τα φαινόμενα «συμβαίνουν κατεξοχήν στις πολιτικές κρίσεις, επειδή απουσιάζει από τη χώρα, σε ένα μεγάλο ποσοστό, η κουλτούρα του πολιτικού πολιτισμού. Μάλιστα, ο λαός φέρνει στη Βουλή συγκεκριμένα πρόσωπα, συγκεκριμένου πολιτικού ήθους, την ίδια στιγμή που ικανοί αποκλείονται, επειδή… είναι κόσμιοι στην πολιτική έκφρασή τους.

Επίσης, μερίδα των ΜΜΕ πριμοδοτεί την ένταση -επειδή αυτή πουλάει- ενώ κάποιοι επικοινωνιολόγοι ‘’διδάσκουν’’ πολιτικούς στο να χρησιμοποιούν συγκεκριμένη γλώσσα προκειμένου να γίνονται αρεστοί στους ψηφοφόρους. Η συμβουλή τους είναι μία: ‘’προσπάθησε, πάντα, να αποδομείς τον αντίπαλο’’.

Και επειδή και οι αντίστοιχοι πολιτικοί δεν διαθέτουν Παιδεία και επίπεδο, καταγράφεται αυτή η πολιτική κατρακύλα. Ταυτόχρονα, ενώ περίπου οι μισοί Έλληνες δεν ψηφίζουν στις εκλογές, οι εναπομείναντες ψηφοφόροι είτε αποτελούν τον σκληρό πυρήνα των κομμάτων είτε υπάρχουν πάντα κάποιοι που αρέσκονται στον χαβαλέ και μπορούν να φέρουν στο κοινοβούλιο και τον Βασίλη Λεβέντη». 

Πηγή: Εθνος

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…