Siemens: Ανώτατη ποινή για Χριστοφοράκο, ελαφρυντικά για επτά κατηγορούμενους

Ελαφρυντικά για επτά από τους εικοσιδύο κατηγορούμενους πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση Siemens

AP siemens

Aπό τα 7 έτη μέχρι την ανώτατη προβλεπόμενη κάθειρξη των 15 ετών, βάση του νέου ποινικού κώδικα, διαμορφώνονται οι ποινές που πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση Siemens.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά σε 7 από τους 22 κατηγορούμενους. Πρόκειται για το ελαφρυντικό του σύννομου βίου σε δύο κατηγορούμενους χρηματιστές που, κατά τη δικογραφία, είχαν ρόλο παρένθετου προσώπου σε διακίνηση παράνομων χρημάτων και της ειλικρινούς μεταμέλειας σε πέντε Γερμανούς κατηγορουμένους πρώην στελέχη της μητρικής εταιρίας

Η εισαγγελική εισήγηση

Η εισαγγελική εισήγηση είχε ζητήσει ελαφρυντικό μόνο για δύο κατηγορούμενους. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών, η εισαγγελέας επανέλαβε τη θέση της πως η εκδικαζόμενη υπόθεση αποτελεί «το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκίας στην Ελλάδα» αποδίδοντας «ιθύνοντα ρόλο σε αξιόποινες πράξεις» σε συγκεκριμένους κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων ο Μιχάλης Χριστοφοράκος που απουσίαζε από τη δίκη και εκπροσωπούνταν από δικηγόρο, ο καταζητούμενος Χρήστος Καραβέλλας, ο Πρόδρομος Μαυρίδης και 3 ακόμη πρώην στελέχη του ΟΤΕ και ζήτησε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 15 ετών στους έξι ενόχους.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το δικαστήριο έκρινε ένοχους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατ’ επάγγελμα τους 22 από τους 54 κατηγορουμένους. Λόγω παραγραφής έπαυσε η ποινική δίωξη για το αδίκημα της συνέργειας σε δωροληψία για τον Θεόδωρο Τσουκάτο.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…