Newsroom

Newsroom

Σιδηροδρομικό δυστύχημα Άδενδρο: Σταθερή η κατάσταση των τραυματιών

Σε σταθερή κατάσταση, με καλή επικοινωνία με το περιβάλλον, νοσηλεύονται στη Β΄ Χειρουργική Κλινική του Nοσοκομείου Παπανικολάου τρεις τραυματίες, που διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το πρωί της 14ης Μαΐου 2017, μετά από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στο Άδενδρο. 

59198a611dc5246d448b4574

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης, αναφέρει ότι οι τραυματίες «συνεχίζουν να νοσηλεύονται στη Β΄ Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου, η κατάσταση τους είναι σταθερή, διατηρούν καλή επικοινωνία με το περιβάλλον, καθώς βρίσκονται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση και η κατάσταση τους εξελίσσεται ομαλά». 

Διευθύνων σύμβουλος ΟΣΕ: Θα διερευνηθούν όλοι οι παράγοντες για το δυστύχημα

Την ίδια ώρα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Πετράκης, ανέφερε ότι θα διερευνηθούν όλοι οι παράγοντες για το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. 

«Κάθε φορά που γίνεται δυστύχημα είτε στο σιδηρόδρομο είτε στα καράβια ή τα αεροπλάνα, υπάρχει μια συγκυρία πολλών παραγόντων που πρέπει να διερευνηθούν για να ξέρουμε με ακρίβεια τι είναι αυτό που έφταιξε, να αποδοθούν οι ευθύνες και να μην το ξανακάνουμε» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Πετράκης, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Mιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, o κ. Πετράκης υποστήριξε πως την Παρασκευή αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής των τριών εμπειρογνωμόνων, που συγκροτήθηκε μετά από εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, το οποίο θα δώσει τις απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος.

«Έχουμε υποχρέωση να βγάλουμε το πόρισμα έως την Παρασκευή, σε τέσσερις μέρες από σήμερα” τόνισε ο κ.Πετράκης, προσθέτοντας πως “πραγματογνώμονα έχει στείλει και η εισαγγελία. ‘Αρα έχουμε και μια αρχή έξω από το σιδηρόδρομο, που ελπίζουμε να βγάλει τα ίδια συμπεράσματα με εμάς».

Παράλληλα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος», τα μέλη της μικτής επιτροπής, η οποία αποτελείται από στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, έχουν πιάσει ήδη δουλειά αναζητώντας τα αίτια της τραγωδίας και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, εξετάζουν τρία σενάρια.

– Ανθρώπινο λάθος

– Αστοχία υλικού

– Κάποιο εμπόδιο

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…