Σία Αναγνωστοπούλου: Δεν αλλάζει το εισαγωγικό σύστημα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ για το 2016

 H αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2016.

cover
NewsRoom 05/12/2015 | 10:01

 H αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2016.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός. «Δεν αλλάζει το εισαγωγικό σύστημα σε πανεπιστήμια ή στα ΤΕΙ από τη μια στιγμή στην άλλη και από τη στιγμή που έχουν διανύσει το 1/3 της χρονιάς» είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Αναγνωστοπούλου εξήγησε ότι αρχίζει εθνικός διάλογος, στη διάρκεια του οποίου θα εξεταστεί και το θέμα των εξετάσεων.

«Είμαστε στο μέσον της χρονιάς και δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει. Το '17 αν προκύψει από τον εθνικό διάλογο να αλλάξουν οι εισαγωγικές εξετάσεις, εκεί βεβαίως θα υπάρχει όλος ο χρόνος να προετοιμαστεί ο κόσμος και να ελαφρυνθούν οι εξετάσεις», δήλωσε.

Ερωτηθείσα σχετικά με την πρόταση του επικεφαλής του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, κ. Λιάκου, να μην υπάρχουν εξετάσεις, με εξαίρεση κάποιες σχολές, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας είπε ότι πρόκειται για «μία ιδέα δικιά του η οποία θα πέσει στο διάλογο και θα δουν οι ειδικοί τι θα προκριθεί». «Πρέπει να πούνε τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ τι θέλουν, τι μπορούν να σηκώσουν, πώς μπορεί να γίνει, γι΄αυτό δεν θέλω να προκαταλάβω τίποτε», επισήμανε ακόμη σχετικά με τις αλλαγές που ενδεχομένως να γίνουν.