Γιατί «ευχαρίστησε» ο Κώστας Βαξεβάνης τον Κυριάκο Μητσοτάκη και... τι του υποσχέθηκε

Το αιχμηρό σχόλιο του Κώστα Βαξεβάνη για τις αναφορές Μητσοτάκη στον ίδιο

NewsRoom 25/02/2021 | 15:49

Δε θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστες τις αλλεπάλληλες αναφορές του πρωθυπουργού προς το πρόσωπό του ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, αφού όπως φαίνεται ήταν το... «τιμώμενο πρόσωπο» της σημερινής συνεδρίασης της Βουλής. 

Το όνομα του Κώστα Βαξεβάνη αναφέρθηκε ουκ ολίγες φορές στη Βουλή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να απαντήσει λακωνικά μεν, καυστικά δε. 

Συγκεκριμένα στα πρώτα 20 λεπτά της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο όνομα του Κώστα Βαξεβάνη 4 φορές. Σε μια συζήτηση που επισημαίνουμε ξανά, κανονικά θα αφορούσε το περιεχόμενο και την ποιότητα του δημόσιου λόγου.

Η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη έχει ως εξής:

«Eίχα απογοητευτεί γιατί δεν άκουγα τον Μητσοτάκη να με αναφέρει και στη δευτερολογία του. Τελικώς δεν άντεξε, έκανε αναφορά. Ευχαριστώ το @kmitsotakis ο οποίος με προσδιορίζει ως νούμερο ένα εχθρό του καθεστώτος του. Του υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω».

Μάλιστα επανήλθε με δεύτερη ανάρτηση μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής, ρίχνοντας ακόμη πιο αιχμηρά βέλη κατά του πρωθυπουργού:

«Κύριε @kmitsotakis, μπορώ να γράψω ότι σήμερα στη #Βουλή ο Τσίπρας σας εξευτέλισε ή υπάρχει πιθανότητα να συγκαλέσετε Ολομέλεια της Βουλής πάλι για πάρτη μου;»