Newsroom

Newsroom

To σχόλιο της Σεμίνας Διγενή για το ΚΕΘΕΑ και η εκπομπή του 1999 που «κόπηκε» λίγο μετά

Η γνωστή δημοσιογράφος εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς το ΚΕΘΕΑ αναρτώντας μια εκπομπή της από το 1999

Screenshot 2021 04 22 181530

Στο πλευρό όσων αγωνίζονται ενάντια στη διάλυση του ΚΕΘΕΑ, στέκεται και η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, όπως προκύπτει από σημερινή της ανάρτηση, την οποία συνοδεύει με ένα δίλεπτο απόσπασμα από την εκπομπή της «Ώρα Ελλάδος» του 1999.

Όπως αναφέρει μάλιστα, η εκπομπή «κόπηκε» από την ΕΡΤ λίγο καιρό μετά τη μετάδοση του ρεπορτάζ. 

«Αυτό που πρακτικά υπονομεύεται είναι τα δωρεάν θεραπευτικά προγράμματά χωρίς χορήγηση υποκατάστατων, που παρά τις διαχρονικές ελλείψεις σε πόρους και προσωπικό, έχουν καταφέρει ώστε πάνω από 100 άνθρωποι να βγαίνουν κάθε χρόνο απεξαρτημένοι, ενώ ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες παρέχονται σε χιλιάδες μέλη οικογενειών.
Οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε όχι μόνο για να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του, αλλά και για να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό», αναφέρει μεταξύ άλλων η Σεμίνα Διγενή στην ανάρτησή της στο facebook.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Σεμίνας Διγενή έχει ως εξής:

Πριν χρόνια, μιλούσα σε εκπομπή μου στη δημόσια τηλεόραση (που λίγο μετά κόπηκε..), για το όραμα και την προσφορά του ΚΕΘΕΑ.

Σήμερα η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ και να διαλύσει τα «στεγνά» προγράμματα απεξάρτησης. Μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Σεπτέμβρη του 2019, που κατάργησε το αυτοδιοίκητο του οργανισμού, έρχεται τώρα να βάλει ταφόπλακα στη θεραπευτική φιλοσοφία του Κέντρου με τον Κανονισμό Λειτουργίας που προωθεί η διορισμένη διοίκηση.

Προβλέπονται η συρρίκνωση προγραμμάτων, η μείωση κατά 1/3 των μονάδων πρώτης γραμμής, η εξαφάνιση θεραπευτικών κοινοτήτων, η κατάργηση επωνυμιών που είναι και η ταυτότητα του Οργανισμού. Ενα προσχέδιο πλήρως εναρμονισμένο με τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που υπονομεύει την απεξάρτηση, πριμοδοτεί τη «μείωση της βλάβης» και βάζει την απεξάρτηση στη ζυγαριά του κόστους.

Αυτό που πρακτικά υπονομεύεται είναι τα δωρεάν θεραπευτικά προγράμματά χωρίς χορήγηση υποκατάστατων, που παρά τις διαχρονικές ελλείψεις σε πόρους και προσωπικό, έχουν καταφέρει ώστε πάνω από 100 άνθρωποι να βγαίνουν κάθε χρόνο απεξαρτημένοι, ενώ ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες παρέχονται σε χιλιάδες μέλη οικογενειών.

Οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε όχι μόνο για να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του, αλλά και για να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. #ΚΕΘΕΑ #SeminaDigeniOfficial

Πριν χρόνια, μιλούσα σε εκπομπή μου στη δημόσια τηλεόραση (που λίγο μετά κόπηκε..), για το όραμα και την προσφορά του…

Posted by Digeni C Semina on Thursday, April 22, 2021

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…