Newsroom

Newsroom

Σχολείο με "γιαλαντζί" εκπαιδευτικούς και μη νόμιμους τίτλους σπουδών

Τελειωμό δεν έχουν τα σκάνδαλα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, η οποία τείνει να εξελιχθεί σε παραμάγαζο, επίδοξων επιχειρηματιών. Το…

Τελειωμό δεν έχουν τα σκάνδαλα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, η οποία τείνει να εξελιχθεί σε παραμάγαζο, επίδοξων επιχειρηματιών. Το HOT DOC και το koutipandoras.gr επανειλημμένως έχουν αναδείξει τα προβλήματα και τις σοβαρότατες παρανομίες που συντελούνται σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και σχολεία, ενώ η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος προβαίνει διαρκώς σε ελέγχους και καταγγελίες, οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων καταλήγουν σε κάποιο συρτάρι, μέχρις ότου να ξεχαστούν.

Περίπου τέσσερα χρόνια πριν, το 2009, καθηγητές των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Παπαχαραλάμπους» που βρίσκονται στο Περιστέρι, καταγγέλλουν για πρώτη φορά ότι η ιδιοκτησία του σχολείου δεν τους καταβάλει εγκαίρως και πλήρως τις αποδοχές τους. Το 2011, δύο χρόνια μετά τις πρώτες καταγγελίες, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, δεν καταφέρνουν ωστόσο πολλά πράγματα, αφού συνεχίζουν να μην λαμβάνουν τα δεδουλευμένα τους. Τον περασμένο Φεβρουάριο κι ενώ οι καθηγητές των εκπαιδευτηρίων παραμένουν τελείως απλήρωτοι επί επτά ολόκληρους μήνες, προχωρούν σε επίσχεση εργασίας. Ήταν η περίοδος κατά την οποία η διεύθυνση των εκπαιδευτηρίων ήθελε, σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, να επεκταθεί δημιουργώντας και νηπιαγωγείο!

Προσέλαβαν «γιαλαντζί» καθηγητές

Το σχολείο ήταν αδύνατο να λειτουργήσει, χωρίς εκπαιδευτικούς, η ιδιοκτησία του όμως είχε τη λύση. Προσέλαβε, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ, καθηγητές, οι οποίοι δεν διέθεταν το νόμιμο διοριστήριο και ήταν αμφίβολο ακόμη κι αν ήταν πράγματι εκπαιδευτικοί. Αυτοί, δεν είχαν δικαίωμα να διδάξουν, να βαθμολογήσουν και να υπογράψουν ελέγχους και απολυτήρια. Παρ’ όλα αυτά, κι ενώ οι σε επίσχεση εκπαιδευτικοί δεν παρέδωσαν βαθμολογία, δεδομένου ότι δεν δίδασκαν τους μαθητές τους, εκείνοι τους βαθμολόγησαν κανονικότατα. Μάλιστα, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, δεν προχώρησε στον απαιτούμενο έλεγχο για την απόδοση των βαθμών των μαθητών του σχολείου, τους οποίους είχαν σημειώσει και υπογράψει οι παρανόμως διδάσκοντες.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας , Γιώργος Ζαφειρακίδης σε απάντηση του προς την ΟΙΕΛΕ, δήλωσε αδυναμία παρέμβασης, θεωρώντας ότι έχει εξαντλήσει κάθε διοικητικό μέτρο, ωστόσο, όπως καταγγέλλεται από την Ομοσπονδία, ενώπιον μαρτύρων έχει διαμηνύσει ότι θα υπογράψει τίτλους σπουδών που θα προκύψουν από ενδοσχολικές εξετάσεις στο εν λόγω εκπαιδευτήριο, παρά το γεγονός ότι το σχολείο συνεχίζει να λειτουργεί με παράνομο προσωπικό, ενώ λόγω της επίσχεσης δεν λειτουργεί κανονικά ο Σύλλογος Διδασκόντων, πράγμα που σημαίνει ότι βαθμολογίες, εξετάσεις και έκδοση πτυχίων δεν μπορούν να έχουν νόμιμο χαρακτήρα. Επιπλέον, με αυτή του την κίνηση, εξηγεί η ΟΙΕΛΕ, αγνοεί την εντολή του πρώην υφυπουργού Παιδείας, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή των μαθητών του συγκεκριμένου εκπαιδευτηρίου σε δημόσιο σχολείο, με την οποία το υπουργείο παραδεχόταν επί της ουσίας τις παρανομίες.

Την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 27 Ιουνίου, εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων διαταγής για την προσωρινή μη υπογραφή των απολυτήριων τίτλων των μαθητών. Όπως εξήγησε στο koutipandoras.gr ο υπεύθυνος Τύπου της ΟΙΕΛΕ, Γιώργος Χριστόπουλος, «ο δικηγόρος της ιδιοκτησίας των εκπαιδευτηρίων, προσκόμισε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απολυτήριους τίτλους ήδη υπογεγραμμένος τόσο από τη διεύθυνση του σχολείου όσο και από το προϊστάμενο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας. Έτσι δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει διαταγή για τη μη υπογραφή των ήδη υπογεγραμμένων τίτλων. Αυτό που πλέον μπορεί να ζητηθεί είναι η ακύρωσή τους».

Για το ζήτημα των εκπαιδευτηρίων «Παπαχαραλάμπους» έχει κατατεθεί ερώτηση την 1η Ιουλίου, από τον ανεξάρτητο βουλευτή, Νίκο Νικολόπουλο.

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…