Σχολεία κλείνουν λόγω κρουσμάτων το υπουργείο Παιδείας όμως μειώνει τα self test

Τη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας μειώνει τον αριθμό των self test  ήδη από την πρώτη εβδομάδα δεκάδες σχολεία  κλείνουν από κρούσματα

NewsRoom 13/05/2021 | 22:50

Σε 141 ανέρχονται τα σχολεία και τα κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Παιδείας. Την Τετάρτη τα κλειστά σχολεία ήταν μόλις 27.

Την Πέμπτη μετά και τις νέες αυτοδιαγνώσεις των μαθητών με self test ο αριθμός των σχολείων που εμφανίστηκαν κρούσματα εκτοξεύτηκε.

Η λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα κλειστά σχολεία και τις δομές εκπαίδευσης που αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων κορονοϊού ανανεώνεται συνεχώς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας οι σχολικές μονάδες σε πλήρη αναστολή λειτουργίας είναι της τάξης του 0,0636% στο σύνολο των σχολείων, ενώ των τμημάτων με μερική αναστολή είναι της τάξης του 0,1123% στο σύνολο των τμημάτων.


Και όλα αυτά τη στιγμή που την Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 17 Μαΐου οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων όλης της χώρας θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μόνο ένα self test την εβδομάδα, αντί για δύο όπως προβλεπόταν μέχρι σήμερα.