Newsroom

Newsroom

Σήμερα το Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Ασπρόπυργο

Το ΚΕΕΡΦΑ διοργανώνει συλλαλητήριο για το Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή σήμερα στις 7 μ.μ. και καλεί το λαό της Αττικής να συμμετάσχει.

5944d03d1dc52423758b4567

Στο συλλαλητήριο στην πλατεία Δημαρχείου συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας τις ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις που δέχονται συστηματικά από τον περασμένο Αύγουστο, από οργανωμένη ομάδα φασιστοειδών, οι μετανάστες-εργάτες γης.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Αλληλεγγύη στους εργάτες γης σε Ασπρόπυργο-Γκορυτσά

Να διαλυθεί η φασιστική συμμορία

ΟΧΙ στην κάλυψη των ρατσιστικών επιθέσεων από την ΕΛΑΣ

Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι

Οι μετανάστες εργάτες γης της περιοχής Ασπροπύργου-Γκορυτσάς με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις καταγγελίας των ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων που δέχονται συστηματικά από τον περασμένο Αύγουστο από οργανωμένη ομάδα φασιστοειδών.

Οργανωμένη συμμορία φασιστών βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, κάτι που γνωρίζει καλά και το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Επιτίθενται ως ομάδα, καλύπτουν τα πρόσωπα τους, χρησιμοποιούν σιδερογροθιές και ρόπαλα και έχουν επιλέξει ως κεντρικό στόχο τους Πακιστανούς εργάτες γης. Επιθέσεις έφτασαν να γίνονται μέχρι και μέσα στα χωράφια εν ώρα εργασίας.

Οι επιθέσεις τους αποτελούν συνέχιση της δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που έδρασαν ξανά στην ίδια περιοχή την περίοδο 2011-2012 µε δεκάδες θύματα. Η Χρυσή Αυγή διατηρεί γραφεία – ορμητήριο στον Ασπρόπυργο.

Μέχρι τώρα η Αστυνομία έχει προσαγάγει και αφήσει ελεύθερους τους φασίστες τουλάχιστον τρεις φορές µε βάση τις καταγγελίες των θυμάτων. Επίσης, σε καμία από τις περιπτώσεις που έχουν υποβληθεί μηνύσεις από τα θύματα, η Αστυνομία δεν έχει αναζητήσει το ρατσιστικό κίνητρο και τις καταγράφει ως ληστείες!

Ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα είναι μια περιοχή γεμάτη βιομηχανίες. Το «ατύχημα» στην εταιρία Top Gas µε τους εργάτες, ντόπιους και Πακιστανούς να χαροπαλεύουν, έφερε στην επιφάνεια την άγρια εκμετάλλευση και τη μαύρη εργασία στην περιοχή.

Η Γκορυτσά είναι περιοχή µε κόσμο που μαστίζεται από τη φτώχεια, την ανεργία, όπου ακόμη και για τα σπίτια των κατοίκων έχουν επιβληθεί βαριά πρόστιμα.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε τους ανθρώπους του Ασπροπύργου-Γκορυτσάς βορά στη ρατσιστική προπαγάνδα και δράση της Χρυσής Αυγής.

Με τη μαζική οργάνωση ΟΛΩΝ στα συνδικάτα, ντόπιων και μεταναστών, οφείλουμε να παλέψουμε ενάντια στη φτώχεια, στην ανεργία, στη μαύρη εργασία, στον ρατσισμό και στον φασισμό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στην αντιφασιστική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017 και ώρα 7:00μμ, στην Πλατεία Δημαρχείου, στον Ασπρόπυργο.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…