Σήκωσε "Μπαϊράκι" ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε ότι η Αγκυρα δεν θα επικυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, αν δεν αποσπάσει ευνοϊκότερους όρους.

Μετά τις ΗΠΑ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κούνησε το δάχτυλο…προς τους υπόλοιπου ηγέτες , διαρρηγνύοντας με αυτό τον τρόπο το κοινό μέτωπο των κρατών μελών της G20 όσο αφορά τη συμφωνία για το κλίμα. 

Στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της G20, οι ΗΠΑ εμφανίζονται ως η μόνη χώρα απέναντι στα υπόλοιπα 19 κράτη της Ομάδας των Είκοσι που δεσμεύτηκαν για την ταχεία εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού, χαρακτηρίζοντας την «μη αναστρέψιμη».

«Έπειτα από την απόφαση των ΗΠΑ για την αποχώρησή τους από την Συμφωνία των Παρισίων, προσανατολιζόμαστε προς την μη έγκριση της Συμφωνίας από το κοινοβούλιο μας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στο Αμβούργο.

Ο Ερντογάν δικαιολόγησε την στάση του από το γεγονός ότι φέρεται να είχε λάβει συγκεκριμένες υποσχέσεις κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή το 2015, οι οποίες δεν τηρήθηκαν.

«Καθώς έχουμε περιληφθεί ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες, και όχι ανάμεσα στις αναπτυσσόμενες, μας υποσχέθηκαν μια αντιστάθμιση των οικονομικών συνεπειών. Εμείς είπαμε ότι αν αυτό συμβεί, θα την εγκρίνουμε στο κοινοβούλιο, στην αντίθετη περίπτωση, όχι», εξήγησε ο Ερντογάν.

«Βάκχες»: Η νέα παράσταση της Έλλης Παπακωνσταντίνου ταξιδεύει στην Ευρώπη

«Βάκχες»: Η νέα παράσταση της Έλλης Παπακωνσταντίνου ταξιδεύει στην Ευρώπη

Η διακεκριμένη Ελληνίδα σκηνοθέτιδα Έλλη Παπακωνσταντίνου μετρά σχεδόν δύο δεκαετίες αδιάλειπτης παρουσίας σε μεγάλα Φεστιβάλ…