Newsroom

Newsroom

Σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ: Κατηγορίες για τον ΠΟΥ

Περιορισμοί σε χορήγηση βίζας

AP 20151254521669

Η Κίνα επέκρινε σήμερα τη σχεδιαζόμενη αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) λέγοντας πως η κίνηση αυτή θα έχει σοβαρές συνέπειες για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Πεκίνο καλούσε τη διεθνή κοινότητα να αυξήσει την υποστήριξή της προς τον ΠΟΥ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιζιάν στη διάρκεια της τακτικής καθημερινής ενημέρωσης.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, πως οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τον ΠΟΥ στις 6 Ιουλίου 2021, αφού ενημερώθηκε για τη σχετική απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει κατηγορήσει τον ΠΟΥ ότι στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού έγινε μαριονέτα της Κίνας.

Εξάλλου, σε προφανή αντίποινα για τους περιορισμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε ορισμένους κινέζους αξιωματούχους, ο Ζάο δήλωσε επίσης σήμερα πως η Κίνα θα επιβάλει περιορισμούς στη χορήγηση βίζας σε αμερικανούς πολίτες που έχουν επιδείξει αυτό που χαρακτήρισε κάκιστη συμπεριφορά σχετικά με το Θιβέτ.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου υπογράμμισε πως το Πεκίνο δεν θα επιτρέψει ξένη ανάμιξη στις υποθέσεις του Θιβέτ.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, επικαλούμενος αυτό που αποκάλεσε παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων από την κινεζική κυβέρνηση σε θιβετανικές περιοχές, δήλωσε χθες, Τρίτη, πως οι ΗΠΑ θα επιβάλουν περιορισμούς στη χορήγηση βίζας σε μερικούς κινέζους αξιωματούχους επειδή το Πεκίνο εμποδίζει τα ταξίδια αμερικανών διπλωματών, δημοσιογράφων και τουριστών στην περιοχή.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…