ΜΝ

Μάνος Ναρασλής

Σχεδόν ανοιχτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα: Πόσο διαρκούν τέσσερα χρόνια; Η Ελλάδα πιστεύει στην Δημοκρατία

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αφήσει το στίγμα του κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης, χωρίς να προκαλέσει ουλές στον τραυματισμένο κορμό της ελληνικής αξιοπρέπειας.

ek tsils

 Το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας, εξελέγη πρωθυπουργός της χώρας, διότι εξέφρασε με δυναμικό ρομαντισμό, τις αρχές μίας Δημοκρατίας, που καθορίζει ελεύθερη το πεπρωμένο της. Οι κοινωνικοί συσχετισμοί απόγνωσης, οραμάτων αξιοπρέπειας κι ελπίδας επέτρεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει την εξουσία.

Σε προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο ”Ο καρπός της παρακμής”  (26. 01. 2018) είχα επισημάνει: « Η ασφυκτική ατμόσφαιρα, που προκλήθηκε από την κατάρρευση του σαθρού πολιτικού οικοδομήματος της Ελλάδας, δεν επέτρεψε πολιτικές ζυμώσεις στον ευρύ κοινωνικό ιστό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε το δριμύ σύμπτωμα στην αναγκαιότητά τους. Ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη πρωθυπουργός με ψήφο λυσσαλέων  αντιδράσεων απέναντι στην παλαιοκομματική δυσωδία, την οποία κλήθηκε να μετουσιώσει σε ψήφο εμπιστοσύνης, έχοντας χρέος να δημιουργήσει ένα πολιτικό τοπίο απαγκιστρωμένο από τα μελανώματα του παρελθόντος.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει το τίμημα της εξουσίας, της αντοχής του σε ένα εχθρικό μιντιακό περιβάλλον επικοινωνιακής ναυτίας, καθώς επωμίζεται το βάρος της αποτυχίας διαμόρφωσης ενός κοινωνικού προστατευτικού υμένα, που θωρακίζει την κοινή γνώμη από τον φόβο και τον λαΐκισμό.

Ο φόβος προκαλεί πανικό και ο πανικός είναι επικίνδυνος σύμβουλος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αποδεικνύοντας ότι οι προοδευτικές πολιτικές της σύγχρονης αριστεράς αποφέρουν πραγματικές λύσεις στα μεγάλα ζητήματα του τόπου, κερδίζει την μάχη απέναντι στην λιτότητα και την εξαθλίωση, ενώ χάνει τον ”πόλεμο” με τον ολοκληρωτισμό . Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει ηττημένος από τις νίκες του, δίοτι αδυνατεί να  μεταβολίσει τα ανδραγαθήματα του ελληνικού λαού, που οδήγησαν στη σταθερότητα και την ασφάλεια σε ενωτικό σύμβολο εθνικής συσπείρωσης.

Η νευρική αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να επικυρώσει τα κατακτήματα του είναι αποτέλεσμα μίας στρατηγικής γενικευμένου εισοδισμού, που μακροπρόθεσμα θα τον απομακρύνει από τα χαρακτηριστικά που τον έφεραν στην εξουσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται εσωστρέφεια, χρειάζεται προσεκτική διεύρυνση.

Σήμερα δεν είναι η στιγμή ρητορικών μονολόγων, διθυραμβικών δηλώσεων ονειρικής αυταπάτης. Σήμερα είναι η στιγμή της ευθύνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιφορτιστεί με το ιστορικό φορτίο διαφύλαξης των αδιαπραγμάτευτων αξιών της αριστεράς και του επαναπροσδιορισμού τους στο κέντρο του κοινωνικού προβληματισμού, στον πυρήνα της πολιτικής ζωής του τόπου. Έχοντας χρέος  να ανασυγκροτήσει έναν πολιτικό φορέα που είναι ικανός να αντλεί οράματα από την ουτοπία και να εφαμόζει πολιτικές που επιφέρουν πραγματικές λύσεις.

Η Ελλάδα πιστεύει στην Δημοκρατία.

Τόσο διαρκούν τέσσερα χρόνια.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…