Newsroom

Newsroom

Σχεδόν 30.000 φέρεται να κόστισε playback συναυλία της Ελένης Φουρέιρα στον δήμο Σύμης

Ακριβό μου playback...

3536474

Τη γνωστή τραγουδίστρια της ελληνικής pop Ελένη Φουρέιρα υποδέχτηκε το ακριτικό νησί της Σύμης για μια καλοκαιρινή συναυλία την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο πλέον ο δήμος του νησιού δέχεται κριτική για το κόστος που είχε η συγκεκριμένη συναυλία που φέρεται να ήταν μάλιστα play back, με την τραγουδίστρια να μην τραγουδά ζωντανά στη σκηνή.

Το θέμα ανέδειξε η τοπική εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου, σύμφωνα με την οποία η συναυλία, δόθηκε το βράδυ της 1ης Αυγούστου και επί σκηνής ήταν η τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα, μαζί με ακόμα έναν νεαρό που από το βάθος έκανε φωνητικά, τέσσερις χορεύτριες κι ένας μουσικός στα πλήκτρα.

Άλλα μουσικά όργανα δεν υπήρχαν, άλλωστε δεν χρειαζόντουσαν καθώς το πρόγραμμα ήταν το λεγόμενο «κονσέρβα». Από την αρχή μέχρι σχεδόν το τέλος της συναυλίας (από ώρα 21.30’ έως ώρα 23.45’) εκείνο που απολάμβαναν οι συγκεντρωμένοι Συμιακοί ήταν κάποιο αρχείο με ηχογραφημένες τις διάφορες επιτυχίες της Ελένης Φουρέιρα. Η ίδια επί σκηνής έδινε απλώς το χρώμα με την εντυπωσιακή της εμφάνιση, αλλά η φωνή της δεν ακούστηκε παρά μόνο μια φορά στο τέλος, σε δυο στίχους, αναφέρει η εφημερίδα, παραδεχόμενη ότι δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία συναυλία με playback.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Δημοκρατική τίθεται ζήτημα σε ό,τι αφορά την αμοιβή της κ. Φουρέιρα καθώς όπως φαίνεται, το δημοτικό συμβούλιο Σύμης ενέκρινε 18.491,19 ευρώ + ΦΠΑ, σύνολο 22.929 ευρώ ως δαπάνη γι’ αυτή την εκδήλωση.

Όπως φαίνεται από την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, το ποσό αυτό αναλύεται ως ακολούθως:
– 13.800 ευρώ + ΦΠΑ αμοιβή των καλλιτεχνών της βραδιάς
– 2.810,19 + ΦΠΑ αεροπορικά εισιτήρια (σημειώνεται ότι την αμέσως επόμενη ημέρα η ίδια καλλιτέχνις έχει προγραμματισμένη συναυλία στη Ρόδο)
– 920 ευρώ + ΦΠΑ εστίαση
– 960 ευρώ + ΦΠΑ διαμονή

Όπως τονίζει η εφημερίδα τα έξοδα της διαμονής και της εστίασης είναι λογικά, ωστόσο τα αεροπορικά εισιτήρια για ένα συγκρότημα που ήδη βρίσκεται στην περιοχή και η έξτρα καθαρή αμοιβή 13.800 ευρώ + ΦΠΑ για ένα play back ήταν μεγάλη προσβολή για εκείνους που στάθηκαν στην πλατεία να απολαύσουν την εκκίνηση ενός φεστιβάλ που έζησε ένδοξες στιγμές κατά το παρελθόν . Σημειώνεται πως η απόφαση για την όλη αμοιβή ελήφθη από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Σύμης (η μειοψηφία απουσίαζε, όπως αναφέρεται στη Διαύγεια).

Πηγή: dimokratiki.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…