«Το σχέδιο της Ν.Δ. βάλλει εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και της κοινής λογικής»

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού σχετικά με το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής

EK Tsipras

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας “δεν συμπληρώθηκε ούτε ένας μήνας από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και γινόμαστε μάρτυρες της υλοποίησης ενός σχεδίου που βάλλει ευθέως εναντίον των δημοκρατικών θεσμών αλλά και της κοινής λογικής”.  Μάλιστα όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις της ΝΔ, θα τις ζήλευε ακόμη και η κυβέρνηση του Βίκτωρ Όρμπαν στην Ουγγαρία. Μπορεί και η κυβέρνηση Μπολσονάρο στη Βραζιλία, αν λάβουμε υπόψη μας και τους υμνητές της Χούντας που διορίζετε σε κυβερνητικές θέσεις”.

Για την ΕΥΠ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως “ως Πρωθυπουργός είχα δώσει εντολή ώστε ο Διοικητής της ΕΥΠ να ενημερώνει διεξοδικά τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης για όλα τα κρίσιμα θέματα. 4,5 χρόνια δεν υπήρξε ούτε ίχνος αντιθεσμικής συμπεριφοράς. Εσείς, τι ακριβώς θέλετε να κάνετε την ΕΥΠ” και συνέχισε: “Τοποθετήσατε στη θέση του ΓΓ Τουρισμού τον κ. Λούλη, ο οποίος έγραψε βιβλίο για να υμνήσει τη δικτατορία των Συνταγματαρχών. Και αντί να αποπέμψετε τον υμνητή της Χούντας, οδηγήσατε σε παραίτηση τον Πρόεδρο του ΕΟΤ. Αλλά βέβαια δεν αποπέμπεται ο ταμίας του ιδρύματος Μητσοτάκη. Τοποθετήσατε άνθρωπο της Lamda Development σε θέση υφυπουργού. Μας είπατε «είναι τεχνοκράτης, μην ανησυχείτε θα είναι δίκαιος». Και φέρατε τροπολογία κατ’ εντολή προφανώς της εταιρίας, για αλλαγή των όρων δόμησης”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα “ψέματα και την παραπληροφόρηση” από την ΝΔ: “Ότι ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αποφυλακίστηκε λόγω του Ποινικού Κώδικα. Ότι ο Φλώρος, συνεργάτης του Διευθυντή του Μαξίμου, κ. Δημητριάδη, αποφυλακίστηκε λόγω του Ποινικού Κώδικα. Δήθεν μειώνετε τους μετακλητούς, αφού από τις 4 θέσεις μετακλητών για κάθε Yπουργό, τις κάνετε 8. Οτι εσείς δήθεν, μέσα σε 10 μέρες, εξασφαλίσατε πρόσβαση σε 155.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς ενώ η απόφαση υπήρχε ήδη, με συγκεκριμένο ποσό ύψους 270 εκατ., από τις 30/5/2019.

Ότι δήθεν κόψατε την απόδοση συντάξεων 24.000 ευρώ και ότι οι εκκρεμούσες συντάξεις είναι δήθεν 450.000. Ψέματα, fake news, παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση και έφοδος στο κράτος και στους θεσμούς. Αυτό είναι το σχέδιο της ΝΔ

Δεν γνωρίζω κ. Μητσοτάκη τι ακριβώς φοβάστε και προχωράτε σε αυτές τις αλλαγές. Φαντάζομαι ότι δεν εμπιστεύεστε τους Υπουργούς σας ή το κόμμα σας. Αλλά αυτά στην Ελλάδα δεν ξανάγιναν, τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση. Θέλετε τις υπερεξουσίες εις βάρος του δημοκρατικού ελέγχου” είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι “η ΝΔ έχει μαζέψει στη κυβέρνησή της όλα τα στελέχη του ΛΑΟΣ. Υπουργοί που κατηγορούν ως ψυχικά άρρωστους τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ενώ έχει ανασύρει κάθε αναχρονιστική αντίληψη για το ρόλο της γυναίκας, της οικογένειας, της εκκλησίας, της τάξης και της ασφάλειας”.

 

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…