Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις γιορτές: Ισχυρή αστυνομική παρουσία, drones, ακόμα και έλεγχοι στα σπίτια

Αυξημένη παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους, πρόστιμα, ακόμα και «εφόδους» στα σπίτια παρουσία εισαγγελέα περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

αστυνομια2 Medium 1

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση, μπροστά στην αδυναμία της να παρέμβει αποτελεσματικά για την αναχαίτηση της πανδημίας και να πείσει τους πολίτες, χρήζει υπεύθυνη για την διαχείριση της πανδημίας την αστυνομία, με το «πρόγραμμα» των γιορτών να διαμορφώνεται ως εξής:

Ισχυρή αστυνομική παρουσία στα κέντρα των μεγάλων πόλεων που θυμίζει 17 Νοέμβρη και 6η Δεκέμβρη, drones να πετούν πάνω από τα σπίτια, έλεγχοι σε διόδια, σε κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο, σε εισόδους-εξόδους των πόλεων, σε υπεραστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, σε πλατείες και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συγχρωτισμός.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, περιέγραψε χθες το πλαίσιο των απαγορεύσεων που θα ισχύσουν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η Ελληνική Αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού και ιδιαίτερα κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δηλαδή 10 το βράδυ με 5 το πρωί», ενώ ξεκαθάρισε ότι φέτος τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να βγουν να πουν τα κάλαντα, καθώς τα πάντα θα είναι διαφορετικά.

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, περιέγραψε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ το επιχειρησιακό σχέδιο που πρόκειται να ακολουθήσει η ΕΛΑΣ.

«Σίγουρα θα είναι αυξημένη η παρουσία της αστυνομίας αυτές τις ημέρες τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων. Το ίδιο θα γίνει και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Για το αν θα υπάρξει αυτοπρόσωπη παρουσία της αστυνομίας σε κάποιο σπίτι εξαρτάται από τις καταγγελίες», είπε χαρακτηριστικά Ο Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Σχετικά με τη διοργάνωση πάρτι σε σπίτια, σημείωσε ότι η ΕΛΑΣ είναι υποχρεωμένη να παρέμβει λόγω και της αναφοράς στην ΚΥΑ και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, με όλους τους νόμιμους τύπους που είναι η παρουσία εισαγγελέα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πέρα από τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Χρυσοχοΐδης: Κανείς δεν έχει λόγο να κυκλοφορεί το βράδυ

«Αν κάποιοι έχουν αποφασίσει να κάνουν ρεβεγιόν ή συγκεντρώσεις στο σπίτι, θα υπάρξει καταστροφή. Και όποιος θέλει την καταστροφή, κάνει πολύ κακό. Θα υπάρξει πρόνοια για να μην υπάρξουν μεγάλες συγκεντρώσεις στα σπίτια» τόνισε στο OPEN ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Απαγορεύεται η κυκλοφορία. Κανείς δεν έχει λόγο να κυκλοφορεί το βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Η Αστυνομία βρέθηκε στον δρόμο για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι υπάρχει κόπωση. Να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Οπου υπάρχει συνωστισμός, υπάρχει καταστροφή. Οποτε υπάρχει γιορτή, είναι μαχαιριά στην υγεία μας. Τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά φέτος. Δεν είμαστε Σέρλοκ Χολμς αλλά θα κάνουμε τη δουλειά μας για να επιστρέψει το χαμόγελο. Να χαμογελάσουμε ξανά. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν πιο αυστηρά μέτρα την Πρωτοχρονιά είπε «αλίμονο αν αυτά τα μέτρα δεν εφαρμοστούν. Το τρίτο κύμα του κορονοϊού θα είναι ολέθριο. Πρέπει να το αποφύγουμε».

Τηλεδιάσκεψη για την αυστηρή τήρηση των μέτρων

Τηλεδιάσκεψη για την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων τις μέρες των γιορτών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Άγγελος Μπίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…