Newsroom

Newsroom

«Σχεδία»: Πωλητές για μία ώρα

Αγαπημένοι άνθρωποι από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, συμπολίτες μας που διακρίνονται με το έργο τους ο καθένας στον δικό του χώρο ετοιμάζονται να μπουν στο κόκκινο γιλέκο και να καταλάβουν ένα από τα πόστα των  πωλητών της «σχεδίας». 

περιοδικο δρομου

Μεταξύ αυτών, η συγγραφέας Άννη Θεοχάρη και οι ηθοποιοί Λεωνίδας Κακούρης, Αλίνα Κωτσοβούλου και  Ντορέττα Παπαδημητρίου, που θα «παρελάσουν» από το «σχεδία home» φορώντας το κόκκινο γιλέκο, άνθρωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στελέχη και εργαζόμενοι εταιρειών και φορέων, μαθητές, εκπρόσωποι της πολιτείας και του πολιτικού κόσμου, εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών στη χώρα μας, μα και δεκάδες φίλοι και υποστηρικτές του ελληνικού περιοδικού δρόμου, οι οποίοι κρατώντας τη «σχεδία» ψηλά, θα κάνουν τούτο το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου κεντρικά «πόστα» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δικά τους για να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στη φτώχεια και του κοινωνικό αποκλεισμό. Όλα αυτά στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου (International Vendors Week), στις οποίες, βεβαίως, συμμετέχει και το ελληνικό περιοδικό δρόμου.

Αυτό  το Σάββατο, στην Αθήνα, το κόκκινο γιλέκο θα φορέσουν, επίσης, ο παρουσιαστής Γιώργος Λέντζας (πλατεία Αγίας Ειρήνης), ο ζαχαροπλάστης και συγγραφέας Στέλιος Παρλιάρος (οδός Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου),  οι συγγραφείς Άλκηστις Χαλικιά (Μετρό Ακρόπολη), Γιώργος Ευγενιάδης (Μετρό Πανεπιστήμιο, έξοδος Βιβλιοθήκη), οι τραγουδίστριες Μάγδα Βαρούχα (πλατεία Συντάγματος) και Ματούλα Ζαμάνη(στη λαϊκή αγορά των Εξαρχείων, επί της οδού Καλλιδρομίου), οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη (πλατεία Κοραή), Δημήτρης Λιόλιος (πλατεία Κολωνακίου),  Κλέλια Ρένεση (πλατεία Καπνικαρέας), Γιούλικα Σκαφιδά (πλατεία Συντάγματος, οδός Ερμού), Γιάννης Στάνκογλου(πλατεία Κολωνακίου), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος(πλατεία Συντάγματος), Γιώργος Χρανιώτης(πλατεία Κολωνακίου),  οι υπερμαραθωνοδρόμοι Πέτρος Παρθένης και Σπύρος Λογοθέτης (πλατεία Συντάγματος, οδός Ερμού),ο διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Πλειώνης(Μετρό Μοναστηράκι, έξοδος Αθηνάς), ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης (Μετρό Ακρόπολη), ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» κ. Παύλος Γερουλάνος (Μετρό Πανεπιστήμιο, έξοδος Βιβλιοθήκη), καθώς και οι δημοσιογράφοι  Γιώργος Ευγενίδης (Μετρό Πανεπιστήμιο, έξοδος Βιβλιοθήκη), Νίκος Καρμοίρης (Μετρό Μοναστηράκι, έξοδος Αθηνάς), Ελευθερία Κουμάντου (λαϊκή Εξαρχείων, επί της οδού Καλλιδρομίου), Γιάννης Πολίτης (οδός Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου) και Ευθύμης Σαββάκης (πλατεία Συντάγματος).  

Αναλυτικές πληροφορίες για τη δράση «Πωλητής για μία ώρα» στον ιστότοπο της «σχεδίας» (www.shedia.gr).

Η πλεύση, όμως, της «σχεδίας» στις θάλασσες της αλληλεγγύης δεν σταματάει εδώ. Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, η «σχεδία» βουτά στα νερά του Σαρωνικού (και πιο συγκεκριμένα στην Ακτή Βουλιαγμένης) παρέα με την ομάδα weswim (εμπνευστής της οποίας είναι ο Πέτρος Παρθένης, που ασχολείται πάνω από είκοσι χρόνια με τον αθλητισμό), ένα κίνημα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης για όλους.  Η ώρα συνάντησης έχει οριστεί για τις 11:00, ενώ οι πρώτου 100 θα εισέλθουν δωρεάν στην ακτή. Μάλιστα, το αναμνηστικό σκουφάκι της «σχεδίας» είναι προσφορά της Benetton.

«Πάνω από 100 εφημερίδες δρόμου, 34 χώρες, 5 ήπειροι, 24 γλώσσες, 9.300 άστεγοι πωλητές κάθε μέρα, 21.000 άστεγοι πωλητές κάθε χρόνο, 2.000 εθελοντές, 5.000.000 αναγνώστες, 20.000.000 πωλήσεις για το 2017, που σημαίνει 2.300.000€ έσοδα μηνιαίως και 27.000.000€ ετησίως έσοδα για τους πωλητές παγκοσμίως και, συνάμα, 1 φωνή ενωμένη ενάντια στη φτώχεια» είναι το σύνθημα του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου (International Network of Street Papers – INSP, www.insp.ngo).

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…