Newsroom

Newsroom

Shakespeare & Co – Ένα από τα πιο διάσημα βιβλιοπωλεία του κόσμου εκπέμπει SOS

To βιβλιοπωλείο που δεσπόζει στις όχθες του Σηκουάνα υπήρξε πόλος έλξης για εκατοντάδες διάσημους συγγραφείς που βρέθηκαν στο Παρίσι.   

Shakespeare and Company

Αυτή την εποχή ζητά τη στήριξη των φίλων του για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του δεύτερου lockdown.

Το Shakespeare and Company βιώνει σοβαρές δυσκολίες μετά το lockdown από το οποίο δεν εξαιρέθηκαν τα μικρά βιβλιοπωλεία. Έτσι, το ιστορικό βιβλιοπωλείο αποφάσισε να κάνει έκκληση στους πελάτες του, καθώς οι πωλήσεις του έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 80% από τον Μάρτιο.

«Όπως και πολλές άλλες μικρές επιχειρήσεις, αγωνιζόμαστε, προσπαθώντας να τα βγάλουμε πέρα, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που λειτουργούμε με ζημία», δήλωσε με email προς τους πελάτες του, προσθέτοντας ότι θα ήταν «ιδιαίτερα ευγνώμων για ηλεκτρονικές παραγγελίες από όσους έχετε τα μέσα και το ενδιαφέρον να το κάνετε».

Το βιβλιοπωλείο Shakespeare and Company ιδρύθηκε το 1919 από τη Σύλβια Μπιτς. Ανάμεσα στους πελάτες του συγκαταλέγονταν διάσημοι συγγραφείς, όπως ο Σκοτ Φιτζέραλντ, ο Ερνστ Χέμινγουεϊ, ο Τ. Σ. Έλιοτ, ο Τζέιμς Τζόυς κ.ά. Το 1951 τα ηνία ανέλαβε ο Τζορτζ Ουίτμαν και το βιβλιοπωλείο μεταφέρθηκε στη σημερινή του θέση, στον αριθμό 37 της Rue de la Bûcherie, στις όχθες του Σηκουάνα. Εκεί μπορούσες να συναντήσεις καλλιτέχνες όπως ο Τζέιμς Μπόλντουιν, ο Λώρενς Ντάρελ, ο Άλεν Γκίνσμπεργκ ή η Αναΐς Νιν.

Για τον Ουίτμαν, το Shakespeare and Company ήταν μια «σοσιαλιστική ουτοπία μεταμφιεσμένη σε βιβλιοπωλείο»: Συχνά προσέφερε φιλοξενία σε συγγραφείς, που μπορούσαν να κοιμηθούν ανάμεσα στα ράφια, με αντάλλαγμα μερικές ώρες δουλειάς στο μαγαζί. Με αυτόν τον τρόπο, πάνω από 30.000 άτομα έχουν φιλοξενηθεί στο βιβλιοπωλείο μέχρι σήμερα.

«Δεν βάζουμε λουκέτο, αλλά έχουμε εξαντλήσει όλες τις αποταμιεύσεις μας», δήλωσε η κόρη του Ουίτμαν, Σύλβια, στην εφημερίδα «Guardian». «Είμαστε 80% κάτω από την αρχή της πανδημίας. Χρησιμοποιήσαμε την κρατική επιδότηση, όμως δεν καλύπτει τα πάντα. Ήδη έχουμε καθυστερήσει πολύ το νοίκι μας».

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.