Σφοδροί βομβαρδισμοί της Γάζας από το Ισραήλ ως αντίποινα για τους τρεις φοιτητές (videos)

Νέος γύρος εχθροπραξιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων πυροδοτήθηκε μετά την ανακάλυψη των πτωμάτων τριών εφήβων στη Χεβρώνα. Το Ισραήλ αντέδρασε…

Νέος γύρος εχθροπραξιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων πυροδοτήθηκε μετά την ανακάλυψη των πτωμάτων τριών εφήβων στη Χεβρώνα. Το Ισραήλ αντέδρασε άμεσα με βομβαρδισμούς από αέρος σε τουλάχιστον 34 θέσεις της Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ κατηγορεί της Χαμάς για την απαγωγή και τον θάνατο των τριών εφήβων ενώ επισήμως δεν συνδέει της επιδρομές με την απαγωγή των φοιτητών. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές κατά τους βομβαρδισμούς δεν υπήρξαν νεκροί, μόνο δύο τραυματίες.

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνολικά 18 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ τις δύο τελευταίες μέρες. Ο ΟΗΕ έβγαλε ανακοίνωση που καλεί και τις δύο πλευρές σε αυτοσυγκράτηση. «Καλούμε όλα τα μέρη να απόσχουν από την τιμωρία ατόμων για αδικήματα που δεν έχουν διαπράξει προσωπικά ή με επιβολή συλλογικών τιμωριών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Χαμάς προειδοποιεί ότι «Αν οι κατακτητές προχωρήσουν σε κλιμάκωση του πολέμου, θα ανοίξουν οι ίδιοι τις πύλες τις κολάσεως», ήταν τα λόγια εκπροσώπου της οργάνωσης που απορρίπτει τις ισραηλινές κατηγορίες.

Ομαδικός ξυλοδαρμός 26χρονου στην ΑΣΟΕΕ – «Με χτύπησαν επειδή είχα ελληνική σημαία και εικόνα της Παναγίας»

Ομαδικός ξυλοδαρμός 26χρονου στην ΑΣΟΕΕ – «Με χτύπησαν επειδή είχα ελληνική σημαία και εικόνα της Παναγίας»

Το θύμα δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι ενώ του έσπασαν και το ρολόι.