Newsroom

Newsroom

Σφοδροί βομβαρδισμοί στο ανατολικό Χαλέπι – Ακόμα επτά άμαχοι νεκροί

Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά των Σύρων ανταρτών εναντίον δύο συνοικιών του ανατολικού Χαλεπιού που έχουν ανακαταληφθεί, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

583c687a1dc524d4548b4953

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν «από τους τα βλήματα όλμων των ανταρτών» εναντίον της συνοικίας Μπουστάν αλ Κασρ, την οποία είχε ανακαταλάβει πρόσφατα ο στρατός, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο, το οποίο πρόσθεσε λίγο αργότερα ότι υπάρχει και έβδομος νεκρός σε άλλη συνοικία.

Σφοδροί βομβαρδισμοί συγκλόνισαν σήμερα το Χαλέπι, κυρίως από το πυροβολικό του συριακού στρατού ο οποίος προσπαθεί να ανακαταλάβει τον τελευταία θύλακα των ανταρτών στην πόλη.

Ένας δημοσιογράφος που βρίσκεται στο σημείο είδε ένα άρμα μάχης του καθεστώτος να ρίχνει πυρά εναντίον των ανταρτοκρατούμενων συνοικιών στο ανατολικό Χαλέπι.

Επίσης είδε αμάχους τραυματισμένους και άλλους εγκλωβισμένους στα ερείπια.

Το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για «δεκάδες όλμους εναντίον των ανταρτοκρατούμενων συνοικιών». «Εκείνοι απάντησαν ρίχνοντας τουλάχιστον οκτώ όλμους στις κυβερνητικές συνοικίες».

«Υπάρχουν θύματα, όμως όχι ακόμη απολογισμός», πρόσθεσε.

Εξάλλου αξιωματούχοι δύο οργανώσεων των Σύρων ανταρτών και ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ επεσήμαναν ότι το Ιράν έχει θέσει νέους όρους για την εκεχειρία στο Χαλέπι και την απομάκρυνση των αμάχων και των ανταρτών από την πόλη.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…