Σφοδρή μάχη μεταξύ τζιχαντιστών και ανταρτών στην πόλη Μάρεα της Συρίας – Τουλάχιστον 47 νεκροί

Τουλάχιστον 47 άτομα σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και αντάρτες που ανήκουν σε αντίπαλες οργανώσεις,…

irak sugkrouseis me to islamiko kratos irakinoi stratiotes

Τουλάχιστον 47 άτομα σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και αντάρτες που ανήκουν σε αντίπαλες οργανώσεις, όπως ανέφερε χθες το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι μάχες διεξήχθησαν στην περιοχή όπου οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας σχεδιάζουν να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο εναντίον του Ι.Κ.. Οι μάχες μαίνονταν από την Παρασκευή και συνεχίζονταν χθες στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες περιοχή της πόλης Μάρεα, 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται εντός των ορίων της «ασφαλούς ζώνης» που η Τουρκία είχε αναφέρει ότι θέλει να δημιουργήσει στη βόρεια Συρία για να αναχαιτίσει το Ι.Κ..

Το Ι.Κ. είχε ανακοινώσει αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι εξαπέλυσε νέα επίθεση στη Μάρεα και ότι σκότωσε «δεκάδες» Σύρους αντάρτες που πολεμούν εναντίον του.

Οι τζιχαντιστές είχαν περικυκλώσει την πόλη την περασμένη εβδομάδα και είχαν καταλάβει πολλά χωριά γύρω της, καταφέρνοντας πλήγμα στους αντάρτες που θεωρούνται εταίροι της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον σε μια ενδεχόμενη επιχείρηση τέτοιου είδους. Η πτώση της Μάρεα είναι βέβαιο ότι θα καθιστούσε πολύ δυσκολότερη την διεξαγωγή της επιχείρησης αυτής.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…