Σφοδρή επίθεση Ζαχάροβα στη Γερμανία: «Αποναζιστικοποιηθήκατε ποτέ; Γερμανικά όπλα στρέφονται ξανά εναντίον Ρώσων πολιτών»

«Η προμήθεια όπλων στους ιδεολογικούς κληρονόμους του συνεργού των Ναζί μας κάνει να διερωτηθούμε πόσο ολοκληρωμένη ήταν η διαδικασία αποναζιστικοποίησης στη Γερμανία»

AP22020470472049 1

Την απόφαση της Γερμανίας να άρει το γενικό απαγορευτικό και να δώσει την έγκρισή της για αποστολή σημαντικής ποσότητας συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία κλήθηκε να σχολιάσει η Μαρία Ζαχάροβα, η οποία αναρωτήθηκε με άκρως ειρωνικό ύφος αν η Γερμανία κατάφερε ποτέ να «αποναζιστικοποιηθεί».

Όπως δήλωσε η ίδια: «Τις τελευταίες ημέρες η γερμανική πλευρά προχώρησε στην υλοποίηση της διαδικασίας παραδόσεων στρατιωτικών όπλων στην Ουκρανία κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη γενική γραμμή του Βερολίνου», ανέφερε η Ζαχάροβα.

Συνέχισε λέγοντας πως «αυτή η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε επίσημα από τον καγκελάριο κατά την ομιλία του στη Bundestag στις 27 Φεβρουαρίου. Μια τέτοια εξωφρενική χειρονομία δικαιολογείται από την Ουκρανία ενώ συνιστά απειλή για τη χώρα μας και την ευρωπαϊκή ασφάλεια».

Η Μαρία Ζαχάροβα συνέχισε υποστηρίζοντας: «Για άλλη μια φορά, όπως πολλές άλλες στην ιστορία, τα όπλα που προέρχονται από τη Γερμανία στρέφονται εναντίον Ρώσων στρατιωτών. Σε αυτό το πλαίσιο, οι διαβεβαιώσεις Σολτς για συμφιλίωση Γερμανίας και Ρωσίας ακούστηκαν ιδιαίτερα κυνικές. Η Γερμανία καλεί τα φαντάσματα όχι ενός ψυχρού πολέμου, αλλά ενός “καυτού” πολέμου».

Τέλος, κατέληξε να ανεβάσει για άλλη μια φορά τους τόνους: «Πυροδοτούνται πολλοί θλιβεροί συνειρμοί, που εύκολα μπορούν να δώσουν πάτημα σε νεοναζί και τρομοκράτες. Η προμήθεια όπλων στους ιδεολογικούς κληρονόμους του συνεργού των Ναζί, Στεπάν Μπαντέρα, μας κάνει, θέλοντας και μη, να διερωτηθούμε πόσο ολοκληρωμένη ήταν η διαδικασία αποναζιστικοποίησης στη Γερμανία μετά την ήττα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;».

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

sofiko pirosbestis

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

Τραυματίστηκε ο υποδιοικητής της ΠΥ Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από εναέριο μέσο