Σφοδρή επίθεση Τζάκρη στην κυβέρνηση για την ελαφρότητα στη δημόσια υγεία

Για τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ που κοστίζουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές αναφέρθηκε η κοινοβουλευτική εκπροσώπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη.

tzakri

Την πρώτη της παρέμβαση στη Βουλή, ως Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, έκανε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Οι αναφορές του υπουργού Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο ΕΚΑΒ, προκάλεσαν την αντίδρασή της, με την ίδια να αναφέρει ότι το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας διοικείται από μια σκληρή ομάδα της ΔΑΚΕ (συνδικαλιστική παράταση ΝΔ). Έκανε λόγο για έναν παρακρατικό, κομματικό μηχανισμό που μεταθέτει και διαχειρίζεται θέσεις ευθύνης ανάλογα με την προσφορά στην παράταξη.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα περιστατικά όπου η καθυστέρηση του ΕΚΑΒ προκάλεσε τον θάνατο ασθενών αλλά και στις «VIP ΜΕΘ».

«Μια μητέρα και το τελειόμηνο μωρό της πέθαναν στην Νέα Μάκρη περιμένοντας επί ώρες την άφιξη του ΕΚΑΒ. Πλήθος περιστατικών στα οποία υπάρχει αιτιολογική σχέση εξακριβωμένη μεταξύ της τραγικής κατάληξης και της αδόκητης συμπεριφοράς μιας κρατικής υπηρεσίας. Πέθαναν δηλαδή από αυτήν κι εξ αιτίας της. Διαπιστώθηκε δε ότι τις ώρες εκείνες υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο με ιατρό, που δεν ήταν αλλού απασχολημένο αλλά ακίνητο στην γειτονική Αρτέμιδα και το οποίο ποτέ δεν έλαβε την σχετική εντολή παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των οικείων» ανέφερε η κ. Τζάκρη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που είπε ότι ηγείται «Κράτους που πατάει στέρεα και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών…Με την εξαίρεση φυσικά η προσδοκία των πολιτών να περιλαμβάνει κάτι το εξωφρενικό, όπως το να προσδοκούν ασθενοφόρο» ανέφερε σκωπτικά η κ. Τζάκρη.

Σχετικά με την ΠΝΠ η οποία έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «με αβάστακτη ελαφρότητα όμως απαντάτε με ευέλικτα ελικόπτερα Ελβετίας και με αποσπάσεις οδηγών απορριματοφόρων ενώ δεν έχει υπάρξει έστω για τα μάτια του κόσμου η παραμικρή ανάληψη ευθύνης» και πρόσθεσε:

«Το ΕΚΑΒ διοικείται στην πραγματικότητα από μια σκληρή ομάδα της ΔΑΚΕ. Έχουμε δηλαδή μια ακόμη περίπτωση ενός αρίστου κυρ Βασίλη των Τεμπών κι ενός κομματικού παρακράτους πίσω του που μεταθέτει, μετατάσσει, μετακινεί στα γραφεία κατά το δοκούν. Και φυσικά μοιράζει τα υπεύθυνα πόστα αναλόγως με την συμβολή καθενός στις ανάγκες της παράταξης. Έχει επίσης έναν διακοσμητικό διοικητή που διαπλέκεται μαζί τους από το 2004 που είναι εκεί (αποδεικνύεται παντός καιρού) κι ο οποίος δεν εμφανίζεται καν να δώσει εξηγήσεις για τα έργα του αλλά στέλνει αυτούς τους ‘ανεξάρτητους’ συνδικαλιστές τους τόσο ευνοηθέντες σε ατομικό επίπεδο. Κύριε Υπουργέ είστε πολύ έμπειρος πολιτικά και διοικητικά και εξασκηθείς σε ακόμη πιο αδιαφανείς μηχανισμούς, ώστε είμαι βέβαιη πως κομίζω γλαύκα εις Αθήνας κι όλα αυτά τα ξέρετε με λεπτομέρειες. Ξέρετε ότι πέρα απ’ όλα τα άλλα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αδιαφανούς λειτουργίας κι ότι η διοίκηση του Οργανισμού είναι παρευρίσκομαι και χαιρετίζω… Και ρωτώ λοιπόν γιατί τον κρατάτε τον κύριο διοικητή; Είτε η διάσωση του αφορά σε δρομολογημένα deals είτε δεν περνάει από το χέρι σας κύριε Υπουργέ της Υγείας …

Λόγω της εμπειρίας σας με τα εγκλήματα θα έπρεπε να ανησυχείτε σφόδρα διαπιστώνοντας ότι αυτός ο διαλυμένος κι αδιαφανής μηχανισμός που παραλάβατε, κατά την προηγουμένη κρίσιμη περίοδο διαχειρίστηκε όλη την υπόθεση της αδιαφανούς και μεροληπτικής διαλογής των μονάδων εντατικής θεραπείας. Είναι αυτός ο μηχανισμός που οι υπουργοί σας διαβεβαίωναν ότι έχει τάχα διαδικασίες στις οποίες δεν μπορεί να παρέμβει κανένας κι είναι ακριβοδίκαιες σαν τον Αριστείδη τον δίκαιο.

Η υπόθεση των VIP ΜΕΘ που ήρθε στην δημοσιότητα τον Δεκέμβριο του 2021 δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου οπότε εκτός από τα χαλασμένα αυτοκίνητα, τους κρυμμένους υπαλλήλους, τους κομματικώς αρεστούς προϊστάμενους και τα δεκάδες πρωτοσέλιδα σε ΜΜΕ που δεν φημίζονται για την εχθρότητα τους προς την κυβέρνηση σας, ρίξτε μια ματιά και  στον τρόπο που χάσανε την ζωή τους 38.000 Έλληνες έστω κι αν οι περισσότεροι εξ αυτών δεν ήταν εκ των αρίστων».

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

troxaio me egataleipsi

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες…

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

pregnant g076b366fe 1920 768

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει της μη μισθωτές εργαζόμενες μητέρες ως δεύτερης κατηγορίας, φθηνές, αναλώσιμες και χωρίς…

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος