Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε Βαρουφάκη: Είναι το alter ego του Μητσοτάκη – Έκανε μεγάλο δώρο στον πρωθυπουργό

«Φουλ επίθεση» από τον Αλέξη Τσίπρα στον Γιάνη Βαρουφάκη: «Εάν δεν υπήρχε ο κ. Βαρουφάκης θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να τον εφεύρει»

5888981

Σε μια επίθεση που δεν έχει συνηθίσει προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον γραμματέα του ΜεΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη και το ενδεχόμενο σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι ο ίδιος «αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων».

«Νομίζω ότι ο κ. Βαρουφάκης αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων. Εάν δεν υπήρχε ο κ. Βαρουφάκης θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να τον εφεύρει. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ήταν το alter ego του Μητσοτάκη. Αυτές ήταν οι ανοησίες περί «Δήμητρας», μία εμμονή την οποία όλοι γνωρίζουμε αλλά την ξεπεράσαμε οριστικά το 2015, διότι αυτές απόψεις Σόιμπλε, δεν ήταν προοδευτικές απόψεις αυτές. Με αυτή την εμμονή του και τη σπουδή του να το φέρει προεκλογικά στη συζήτηση έκανε ένα μεγάλο δώρο στον κ. Μητσοτάκη, να επισείσει για ακόμη μία φορά το ξαναζεσταμένο φαγητό του φόβου», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη του στο Ζάππειο.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας θα βασίζεται στην ανάταξη της οικονομίας, τη στήριξη της κοινωνίας και κυρίως να ξαναγυρίσει η δικαιοσύνη παντού και για όλους», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κοστολόγηση του προγράμματος είναι εδώ και υπάρχει»

«Γνωρίζει ο κόσμος ποιοι μας έβαλαν στα μνημόνια, ξέρει και ποια κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Θυμάται ο ελληνικός λαός που ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι υπογράψαμε 4ο μνημόνιο. Έχω πλήρη επίγνωση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Έχω πλήρη εικόνα και των δημοσιονομικών δυσκολιών», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες που εξαπολύει η ΝΔ σχετικά με το πόσο κοστολογείται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώσε: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει πρεμούρα να αποδείξει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κοστολογημένο. Σχεδόν με παρόμοιο κόστος το πρόγραμμα μας έχει άλλο αποτύπωμα. Το πρόγραμμα μας είναι απόλυτα κοστολογημένο. Η μείωση του ΕΦΚ είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι 4 δις. Ο κ. Σταϊκούρας είπε άλλα. Η μείωση του ΕΦΚ θα κοστίσει 1,5 δις. Όταν κάποιος κάνει μια αποτίμηση δεν γίνεται σε βάθος 4ετίας, γίνονται σε ετήσια βάση. Αυτοί που έδωσαν τόσα σε επιδοτήσεις, ασκούν κριτική. Η κοστολόγηση είναι εδώ και υπάρχει. Το κόστος είναι περίπου 5,5 δις σε ετήσια βάση. Το κόστος αυτό είναι βιώσιμο. Κάθε σκέλος έχει δαπάνες, έχει όμως και έσοδα. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να συγκρίνει».

 

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…