Σφοδρή επίθεση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν καταγγέλει η Αρμενία

Για έβδομη μέρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις, ενώ ο επίσημος απολογισμός των εχθροπραξιών, που είναι ωστόσο μερικός, έχει ξεπεράσει τους 242 θανάτους και από τις δύο πλευρές.

AP 20272398218360 1

«Σφοδρές μάχες» για 7η μέρα σημειώθηκαν σήμερα στη γραμμή του μετώπου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ όπου στρατιώτες αυτής της αυτόνομης περιφέρειας «κατάφεραν να σταματήσουν τη μεγάλης κλίμακας επίθεση» του αζερικού στρατού, σύμφωνα με το αρμενικό υπουργείο Άμυνας.

Ο στρατός του Ναγκόρνο Καραμπάχ «κατάφερε να σταματήσει τη μεγάλης κλίμακας επίθεση του εχθρού», ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook η εκπρόσωπος του υπουργείου Σουσάν Στεπανιάν, η οποία πρόσθεσε πως «σφοδρές μάχες» σημειώνονται αυτή την ώρα σε πολλούς τομείς του μετώπου.

Σε έναν από τους τομείς του μετώπου, «οι δυνάμεις μας αντεπιτέθηκαν», διευκρίνισε η Στεπανιάν.

Αφότου ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες την περασμένη Κυριακή, έχουν δοθεί μόνο μερικοί απολογισμοί που κάνουν λόγο συνολικά για 191 θανάτους: 158 στρατιώτες του Καραμπάχ, 14 Αρμένιοι άμαχοι και 19 Αζέροι άμαχοι, καθώς το Μπακού δεν κοινοποιεί τις απώλειές του.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ, η πλειονότητα των κατοίκων του οποίου είναι Αρμένιοι, αποσχίστηκε από το Αζερμπαϊτζάν, προκαλώντας στις αρχές των χρόνων του 1990 πόλεμο που οδήγησε στον θάνατο 30.000 ανθρώπων. Το μέτωπο έχει σχεδόν παγώσει από τότε παρότι τακτικά σημειώνονται συγκρούσεις, αφού δεν έχει υπογραφεί ειρηνευτική συμφωνία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία υποστηρίζει τους «καταπιεσμένους» στον Καύκασο, όπου η Άγκυρα στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν στην επταήμερη σφοδρή μάχη του εναντίον αρμενικών δυνάμεων στον αποσχισθέντα θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Αγωνιζόμαστε μέρα και νύχτα για τη χώρα μας προκειμένου να πάρει τη θέση που της αξίζει στην συνολική παγκόσμια τάξη. Παραμένουμε στο πλευρό των καταπιεσμένων οπουδήποτε από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τον Καύκασο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Αρμενία ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο άλλων 51 στρατιωτών του Ναγκόρνο Καραμπάχ στις συγκρούσεις όπου αντιπαρατίθενται οι δυνάμεις της αυτόνομης περιοχής με εκείνες του Αζερμπαϊτζάν.

Ο κατάλογος των 51 στρατιωτών που σκοτώθηκαν δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της αρμενικής κυβέρνησης.

Ο επίσημος απολογισμός των εχθροπραξιών, που είναι ωστόσο μερικός, ξεπέρασε έτσι τους 242 θανάτους και από τις δύο πλευρές.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του αυτόνομου θυλάκου, Αραγίκ Χαρουτιουνιάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η «τελευταία μάχη» για το Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει αρχίσει και πρόσθεσε, ντυμένος με στολή παραλλαγής, πως πηγαίνει στο μέτωπο για να πολεμήσει στο πλευρό των στρατιωτών του.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…