Newsroom

Newsroom

Σφοδρή επίθεση Ρ. Μακρή στον Κ. Μητσοτάκη

Σφοδρότατη επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ραχήλ Μακρή, αναφορικά με το νοσμοσχέδιο περί…

Σφοδρότατη επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ραχήλ Μακρή, αναφορικά με το νοσμοσχέδιο περί καταργήσεων και συγχωνεύσεων νομικών προσώπων και υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα.

Κατά την ομιλία της στη Βουλή χαρακτήρισε «τερατούργημα» το σχετικό σχέδιο νόμου, αφού για να πετύχει το σκοπό της η κυβέρνηση δημιουργεί «φοβικά και διχαστικά αντανακλαστικά» στην κοινωνία.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση τηρεί κατά γράμμα τις προτροπές του Θόδωρου Πάγκαλου, τον οποίο τον επιβράβευσαν τοποθετώντας τον ως εκπρόσωπο της Ελληνικής Προεδρίας στην Στρατιωτική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωρίζοντας το ρόλο που διαδραμάτισε στην Εθνική ταπείνωση των Ιμίων, αλλά και στην παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους.

Η κ. Μακρή ζήτησε να δοθούν διευκρινήσεις για τον ρόλο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, Δημήτρη Στεφάνου, ο οποίος ήταν κομβικό στέλεχος επί κυβερνήσεων Παπανδρέου, έχει άμεση επικοινωνία με την Τρόικα και όπως αποδεικνύεται είναι ο ιθύνων νους του νομοσχεδίου που θα συμβάλλει στην ολοκληρωτική «απορύθμιση» της δημόσιας διοίκησης, ενώ κατέθεσε στα πρακτικά ερώτηση που αφορά την «πρόσληψη» της συζύγου κορυφαίου συνεργάτη του Πρωθυπουργού(Γιώργου Μουρούτη), χωρίς να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. 

Κατά την ομιλία της τόνισε ότι δεν υπάρχουν οργανισμοί «φαντάσματα», αλλά «φαντάσματα» διορισμένοι από την κυβέρνηση που πληρώνονται χωρίς λόγο και χωρίς αντικείμενο. Οργανισμοί όπως το ΤΕΟ Α.Ε. έχουν ιδιαίτερη σημασία και μάλιστα αποτελεί κερδοφόρο οργανισμό που παραχωρείται σε ιδιωτικά κεφάλαια.

Επίσης, τόνισε ότι καταργούνται οργανισμοί με ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον. Τέλος, αναφέρθηκε στην αξιολόγηση, αλλά και στην καταπάτηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, που αφορούν στην μητρότητα, ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία της με τη φράση «Κύριε Μητσοτάκη, μην εμφανίζεστε ως αρχάγγελος της μεταρρύθμισης. Αρχάγγελος της απορρύθμισης είστε κατ’ εντολή της τρόικα για την οποία ο Υφυπουργός Μεταφορών της Κυβέρνησή σας παραδέχθηκε σήμερα ότι εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό ακριβώς κάνετε, αυτό ακριβώς είστε, εξυπηρετείτε ιδιωτικά συμφέροντα και διαλύετε τη δημόσια διοίκηση»

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…