Σφοδρή επίθεση Πούτιν σε Βαρθολομαίο, για την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας

Μέχρι τώρα, ο Πούτιν δεν είχε μιλήσει για την κόντρα Φαναρίου και Ρωσικής Εκκκλησίας, σήμερα όμως ξέσπασε με σκληρές φράσεις κατά του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου.

NewsRoom 20/12/2018 | 20:32

Στη διάρκεια της ετήσιας Συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα στην Μόσχα, αναφερόμενος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, έκανε λόγο για «Τουρκικό Πατριαρχείο» και επέκρινε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με αφορμή την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να χορηγήσει την αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, λέγοντας χαρακτηριστικά:  

 «..Δείτε λοιπόν, ποια εξάρτηση αρχίζει από την Τουρκία, το Τουρκικό Πατριαρχείο: εκεί γίνονται οι διορισμοί, εκεί βρίσκονται τα χρήματα που είναι το κύριο. Το κύριο κίνητρο του Βαρθολομαίου ήταν να υπάγει (στην δικαιοδοσία του-σ.σ.) την επικράτεια (της Ουκρανίας-σ.σ.) και επιπλέον να αποκομίσει οφέλη από αυτό.

Νομίζω ότι, αυτό ήταν το κύριο κίνητρο, εκτός φυσικά από τις υποδείξεις της Ουάσιγκτον. Το γεγονός ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τηλεφώνησε για το θέμα αυτό στο Κίεβο και συζήτησε το θέμα αυτό, είναι κάτι το αδιανόητο, το εντελώς ανεπίτρεπτο. Κι όμως αυτό συμβαίνει».

Πηγή: kremlin.ru, ΑΠΕ-ΜΠΕ