Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ που με θράσος μιλάει για "σπεσιαλίστες των offshore"

Με σφοδρότητα απαντά το Μέγαρο Μαξίμου σε προηγούμενη ανακοίνωση της ΝΔ η οποία εθίγη από το σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Νωρίτερα, σήμερα Τετάρτη, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία περιέγραφαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη ως ηγετικό παράγοντα του μαύρου μετώπου μέτωπο της συκοφαντίας, των ψευδών δημοσιευμάτων και των εκβιασμών και ως πολιτικό καθοδηγητή της ΝΔ.

NewsRoom 02/05/2018 | 17:14

Η ΝΔ απάντησε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για θράσος και περιγράφοντας ως «ΣΥΡΙΖαϊκή διαπλοκή», «τα βοσκοτόπια για τις τηλεοπτικές άδειες, τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με σπεσιαλίστες των offshore, τις χαριστικές ρυθμίσεις σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες» κ.ά. Παράλληλα ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τους πολίτες για το πόσες φορές έχει συναντηθεί και τι ακριβώς έχει συζητήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Διαβάστε σχετικά: «Ο Μαρινάκης ηγέτης του μαύρου μετώπου της συκοφαντίας και καθοδηγητής της ΝΔ»

Τις αιτιάσεις αυτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άφησε αναπάντητες το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο με ιδιαίτερη σφοδρότητα και με ύφος σκωπτικό έσπευσε να σχολιάσει τα όσα περιγράφει η ΝΔ για τις offshore, τις σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα και άλλα τα οποία είναι αλήθεια πως μόνο ως γραφικά μπορούν να ακουστούν όταν εκστομίζονται από εκείνους που διαρκώς αλληλοκαλύπτονται για να μην αποκαλυφθούν οι νομικά ελεγχόμενες δραστηριότητές τους.

Στη νέα του ανακοίνωση – απάντηση προς τη ΝΔ, το γραφείο Τύπου του Αλέξη Τσίπρα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ τολμούν να αρθρώνουν τη λέξη offshore τη στιγμή που για δέκατη μέρα δεν έχουν απαντήσει στο απλό ερώτημα: Ποιος και γιατί χρηματοδότησε μέσω offshore με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την εταιρία της κας Μαρέβας Μητσοτάκη το 2017;». Πρόκειται για την αποκάλυψη της εφημερίδας Documento, την οποία η ΝΔ προτίμησε να μην σχολιάσει, εντείνοντας έτσι και τις υποψίες για το πόσο εκτεθειμένη μπορεί να είναι η ηγεσία της.

Διαβάστε σχετικά: Μαρέβα Μητσοτάκη και «Πρώτο Θέμα» έπαιρναν λεφτά από την ίδια offshore - όλες οι αποκαλύψεις

Περαιτέρω, στο Μαξίμου σχολιάζουν ως κωμική την προσπάθεια της ΝΔ να εξισώσει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, τα σκάνδαλα με τα οποία συνδέεται με ανύπαρκτες υποθέσεις. «Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ τολμούν να μιλούν για Δημοκρατία, κράτος δικαίου και Δικαιοσύνη, τη στιγμή που διαχρονικά εμπλέκονται σε ατελείωτα σκάνδαλα. Από τη Siemens και τα ‘’δώρα’’ του κ. Χριστοφοράκου, τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis, τα θαλασσοδάνεια στο κόμμα της και τα Μέσα ενημέρωσης μέχρι τον Κήρυκα Χανίων του ίδιου του κ. Μητσοτάκη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Τέλος, σε ό,τι αφορά τα περί συνάντησης του πρωθυπουργού με τον κ. Μαρινάκη» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχα ερωτήματα έθετε η ΝΔ και για την περιβόητη συνάντηση με τον κ. Ψυχάρη. Κατανοούμε βέβαια τη σπουδή τους να θεωρούν τη συνάντηση με τον κουμπάρο της οικογένειας Μητσοτάκη και πλέον διωκόμενο επιχειρηματία σχεδόν ποινικό αδίκημα, ωστόσο επαναλαμβάνουμε πως σημασία δεν έχει εάν ο πρωθυπουργός συναντά επιχειρηματίες κατόπιν αιτήματός τους, αλλά εάν αποδέχεται να τους ευνοήσει για να έχει την υποστήριξη των Μέσων τους. Αυτό ακριβώς δηλαδή που κάνει ο κ. Μητσοτάκης».

Διαβάστε σχετικά: Πανικόβλητος ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιτίθεται στην κυβέρνηση

Μάλιστα σε ιδιαίτερα ειρωνικό τόνο, οι συνεργάτες του πρωθυπουργούς αναφέρουν ότι «εάν επιμένει ο πρόεδρος της ΝΔ να μάθει το περιεχόμενο της συζήτησης στη συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι πολύ εύκολο. Αρκεί ένα τηλέφωνο στον κουμπάρο του».

Η ανακοίνωση της ΝΔ που εκδόθηκε νωρίτερα είναι η εξής:

«Στην απόγνωσή τους που βλέπουν τις καρέκλες τους να τρίζουν, οι απερχόμενοι ένοικοι του Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εκδίδουν πια ανακοινώσεις που θα διδάσκονται στο μέλλον ως μνημεία θράσους και πολιτικής αθλιότητας.

Τα βοσκοτόπια για τις τηλεοπτικές άδειες, τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με σπεσιαλίστες των offshore, οι χαριστικές ρυθμίσεις σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και η φορολογική ασυλία στους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου είναι μερικά μόνον από τα έργα και τις ημέρες της ΣΥΡΙΖΑϊκής διαπλοκής. Την ίδια ώρα που ακόμη και Ενώσεις Δικαστών καταγγέλλουν πρωτοφανείς κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Οι πολίτες έχουν καταλάβει πια πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που συναλλάσσονται με συγκεκριμένα συμφέροντα, επιδιώκοντας να κτίσουν το δικό τους καθεστώς.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Μαρινάκη, ο κ. Τσίπρας οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες πόσες φορές έχει συναντηθεί μαζί του και τι ακριβώς συζήτησαν. Και ο κ. Μαρινάκης οφείλει να πει δημοσίως ποια είναι η βοήθεια που προσέφερε στην Κυβέρνηση, όπως υποστήριξε στην δημόσια επιστολή του.

Υ.Γ. Μόνον οίκτο προκαλούν τα περί «μαύρου μετώπου» και τα μαθήματα Δημοκρατίας από αυτούς που την υπονομεύουν καθημερινά, παραβιάζοντας θεμελιώδεις κανόνες του Κράτους Δικαίου. Το μόνο μαύρο που δικαίως φοβάται ο κ. Τσίπρας είναι αυτό που τον περιμένει στις κάλπες. Και από αυτό δε θα γλιτώσει όσες αθλιότητες και αν μεθοδεύσει στον χρόνο που του απομένει».