"Μύλος" στη Βουλή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή την πρόταση Τσίπρα για Εξεταστική Επιτροπή

«Μύλος» έγιναν σήμερα στη Βουλή οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία. Και τούτο διότι η πρόταση του πρωθυπουργού στάθηκε αφορμή ώστε τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης να συγκρουστούν αναφορικά με το ποιος ευθύνεται περισσότερο για την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο.

NewsRoom 17/03/2017 | 16:19

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πρότεινε παράλληλα με την Εξεταστική για το πάρτι των προηγούμενων ετών στον χώρο της Υγείας να συγκροτηθεί και δεύτερη επιτροπή που θα εξετάσει τις ευθύνες της περιόδου Καραμανλή (2004-2009), αλλά και μια τρίτη που θα ασχοληθεί με τα γεγονότα της υπουργίας του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σταγόνα μάλιστα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη ΝΔ ήταν η αποστροφή του κ. Κωνσταντινόπουλου πως «πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Κώστα Καραμανλη: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ συναγωνίζονται ποιος θα στηρίξει τον Καραμανλή. Αφού τους ενώνει ο Καραμανλής μπορεί να τα βρουν και στην κυβέρνηση».

Σηκώνοντας το γάντι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ προς το ΠΑΣΟΚ αναφέροντας ότι προσπαθεί με αλλοιωμένα στοιχεία να κατηγορήσει τον Κώστα Καραμανλή και να αθωώσει τον Γιώργο Παπανδρέου. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Νίκος Δένδιας κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος πρόσφατα επανήλθε στη μεγάλη αγκαλιά του ευρύτερου ΠΑΣΟΚ, να «δώσει εξηγήσεις» στον ελληνικό λαό.

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος έστρεψε τα βέλη του στους καραμανλικούς της ΝΔ. Ειδικότερα ανέφερε στους συναδέλφους του ότι θα είχαν αποφύγει όσα βιώνουν σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ «εάν οι καραμανλικοί στήριζαν τη ΝΔ».