Newsroom

Newsroom

Σφάζονται για τις πρωτοβουλίες στο ΠΑΣΟΚ

Στα κάγκελα είναι το ΠΑΣΟΚ και ειδικά η Κοινοβουλευτική του Ομάδα μετά τους 160 που συγκεντρώθηκαν για την εκλογή Προέδρου…

venizelos 96

Στα κάγκελα είναι το ΠΑΣΟΚ και ειδικά η Κοινοβουλευτική του Ομάδα μετά τους 160 που συγκεντρώθηκαν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Πολλοί από τους βουλευτές του συγκυβερνώντος κόμματος καταλογίζουν τεράστιες ευθύνες για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη. Ευθύνες καταλογίζουν και στους Βορίδη και Γεωργιάδη για την πόλωση που δημιούργησαν το τελευταίο διάστημα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάνουν λόγο μάλιστα και για την ανάγκη αλλαγής του Σταύρου Δήμα και την επιλογή ενός προσώπου της αριστεράς για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε αν δεν το δεχθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει και την σχετική ευθύνη. Καλούν ταυτόχρονα τον Αντώνη Σαμαρά να ελέγξει τους «δικούς του».
Μερίδα εξ αυτών μάλιστα σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες φέρονται να ζητούν συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μέσα σε όλα αυτά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης θέτει όρους με σχετική ανακοίνωση:
«Οι ηγεσίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης, εάν όντως εννοούν ότι οι πρόωρες εκλογές την παρούσα χρονική στιγμή είναι καταστροφικές για τη χώρα, έχουν υποχρέωση να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συναίνεσης και συνεννόησης και αυτό μέχρι σήμερα δεν το έχουν πράξει και δικαίως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι επιδιώκονται οι πρόωρες εκλογές.
Άμεσα, σήμερα κιόλας, ο Πρωθυπουργός να αναλάβει πρωτοβουλία και να συγκαλέσει τους αρχηγούς όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, όπου θα συμφωνηθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με συγκεκριμένη δέσμευση ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών εντός του 2015, ώστε να υπάρξει το αναγκαίο χρονικό περιθώριο τόσο για την διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος, όσο και για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων με τους δανειστές.
Διαφορετικά, εάν οι ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αναλάβουν μια τέτοια πρωτοβουλία, τότε δικαιούνται να εικάζουν οι βουλευτές ότι ο επικαλούμενος «κίνδυνος της καταστροφής» δεν υφίσταται και συνειδητά οδηγείται η χώρα σε εκλογές, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν τις επιζητεί. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι βουλευτές υποχρεούνται να πράξουν αναλόγως και κατά συνείδηση στις επόμενες ψηφοφορίες, όπως και το Σύνταγμα επιτάσσει.»
Την ίδια στιγμή στο Μαξίμου, αποκλείουν κάθε συμβιβαστική λύση και δηλώνουν έξαλλοι με τον Βενιζέλο, τον οποίο κατηγορούν ότι κινείται με το βλέμμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό με αφορμή την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου που ζητά μεταξύ άλλων:
•    Να υπάρξει συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τώρα ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές.
•    Να παραιτηθεί ο Σαμαράς και να γίνει κυβέρνηση ειδικού σκοπού
•    Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ο Σταύρος Δήμας.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…