Σεξιστικό παραλήρημα από υποψήφιο της Πλεύσης Ελευθερίας στη Μαγνησία

Για "σεξιστικό παραλήρημα και μισογυνικό λόγο" από τον Μαργαρίτη Πατσιαντά κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

336215604 551689013721976 6391247345913557497 n

Σε σεξιστικό παραλήρημα προέβη ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με την “Πλεύση Ελευθερίας”, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, αναφορικά με τις γυναίκες που ψηφίζουν γυναίκες στις εκλογές. Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, που πήγε να υπερασπιστεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τις αγαπημένες… αλλαγές που κάνει στις λίστες με τα ψηφοδέλτια τα έκανε χειρότερα αφού υπέπεσε σε σεξιστικό λόγο, λέγοντας ότι «οι γυναίκες ψηφοφόροι μπαίνοντας στο παραβάν και μη γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα βάζουν τον σταυρό πρώτα στις γυναίκες που το όνομά τους είναι ψηλά».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό astratv ο κ. Πατσιαντάς προσπάθησε να δικαιολογήσει τις επιλογές της προέδρου του κόμματος λέγοντας ότι αυτό που κάνουμε είναι «και νόμιμο και ηθικό» και έκανε λόγο για θέμα αντιστροφής της πολιτικής ηθικής, αναφερόμενος στους καταγγέλλοντες.

Ο υποψήφιος είπε ότι αν μπαίναμε στη Βουλή στις 21 Μαΐου θα ήταν η πρόεδρος μας και επτά βουλευτίνες, «οι οποίες εξελέγησαν στις πρώτες θέσεις τυχαία».

Αντιδράσεις

Οι παραπάνω δηλώσεις του Μαργαρίτη Πατσιαντά προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, ο οποίος αναφέρει τα εξής:

«Ο εκλεκτός της κας Κωνσταντοπούλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ο οποίος διορίστηκε από την ίδια στην πρώτη θέση του Ψηφοδελτίου στο Νομό Μαγνησίας, παρότι η τοπική κοινωνία τον εξέλεξε στην τρίτη θέση, προέβη σε ένα ακραίο σεξιστικό παραλήρημα, στη διάρκεια του οποίου μαθαίνουμε ότι:

-Δυστυχώς, υπάρχει ποσόστωση 40% φύλου στα ψηφοδέλτια

-Δυστυχώς, οι γυναίκες ψηφοφόροι συνηθίζουν να ψηφίζουν γυναίκες υποψήφιες και είναι τόσο ανώριμες που επιλέγουν με αλφαβητική σειρά

-Δυστυχώς, αν δεν υπήρχαν δεύτερες εκλογές και η Πλεύση Ελευθερίας είχε μπει στη Βουλή, θα εκλέγονταν 8 γυναίκες

-Οι γυναίκες, όταν δυστυχώς εκλέγονται, εκλέγονται τυχαία

-Ευτυχώς, η Πάνσοφη Αρχηγός αποφάσισε να διορθώσει την Ψήφο του Λαού, τοποθετώντας τους ευνοούμενούς της στη θέση που την εξυπηρετεί, ακολουθώντας την ‘παράδοση’ που ξεκίνησε ο Γλύξμπουργκ το ’65 επιμένοντας να πάρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο εκλεκτός του κ. Γαρουφαλιάς».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας τονίζει ότι «η αλήθεια είναι πως, τόσο ωμό μισογυνικό λόγο, μπορεί να συναντήσει κάποιος, μόνο στις πιο ακραίες εκφράσεις της Ευρωπαϊκής ακροδεξιάς. Τα περισσότερα κόμματα του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, της νέας μοντέρνας ακροδεξιάς, τύπου Λεπέν , Μελόνι κλπ., συνηθίζουν να καλύπτουν τον μισογυνισμό τους, τουλάχιστον προεκλογικά. Για κάποιους όμως εδώ είναι ακόμη Βαλκάνια, γεγονός που τους κάνει να αποκαλύπτονται εύκολα».

«Ευτυχώς για τη χώρα και για τις γυναίκες υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο οποίος αύξησε την ποσόστωση των γυναικών τόσο σε όλα τα κομματικά του όργανα όσο και στα ψηφοδέλτιά του, σε όλη την επικράτεια, στο 50%, πιστός στις αρχές του για ισότιμη συμπερίληψη και συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Κωνσταντοπούλου που θέλουν να γίνουμε μία βαλκανική ορμπανική ακροδεξιά, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει να θέλουμε να Γίνουμε Ευρώπη. Η Ευρώπη και η Αριστερά εξάλλου είναι γένους θηλυκού», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Κύκλοι Χάρη Δούκα: Οι απειλές Ανδρουλάκη για διαγραφές αποδεικνύουν πολιτική αδυναμία

androulakis doukas

Κύκλοι Χάρη Δούκα: Οι απειλές Ανδρουλάκη για διαγραφές αποδεικνύουν πολιτική αδυναμία

Τον εγκαλούν ότι αν και δήλωσε έτοιμος να αξιολογηθεί, δεν έδωσε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για…