Το σεξιστικό φυλλάδιο της Λέγκας του Βορρά για την Ημέρα της Γυναίκας

Οι γυναίκες πρέπει να επιστρέψουν στον «φυσικό ρόλο» τους, αυτό της φροντίδας των παιδιών και της οικογένειας, αναφέρει μεταξύ άλλων το φυλλάδιο του ακροδεξιού κυβερνητικού κόμματος

γυναίκες1

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Λέγκα του Βορρά μοίρασε φυλλάδιο στη Νότια Ιταλία, με ξεκάθαρο σεξιστικό περιεχόμενο. Ενώ υποτίθεται ότι απευθύνεται στις γυναίκες για να τιμήσει την 8η Μαρτίου, στην ουσία μιλάει για όλους αυτούς οι οποίοι «προσβάλλουν τη γυναικεία αξιοπρέπεια», και καλούν τις γυναίκες να «απομακρυνθούν από τον φυσικό τους ρόλο», αυτόν της προστασίας «της ζωής και της οικογένειας».

Στο κείμενο του φυλλαδίου υπάρχει μια λίστα με έξι πράγματα τα οποία κάνουν κακό στον «φυσικό ρόλο των γυναικών». Μεταξύ αυτών, πρόβλημα αποτελούν, φυσικά, όσοι καλούν σε μία «αυτοδιάθεση που προκαλεί μνησίκακες συμπεριφορές απέναντι στους άνδρες» και όσοι υποστηρίζουν νομοθετικές αλλαγές που θα επιτρέψουν σε ομόφυλα ζευγάρια να δηλώνουν γονείς ενός παιδιού σε επίσημα έγγραφα. Το φυλλάδιο τελειώνει με την αναφορά πως οι γυναίκες έχουν να «εκπληρώσουν μια μεγάλη κοινωνική αποστολή όσον αφορά την επιβίωση του έθνους μας». Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις που προκάλεσε ήταν πολλές.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα υποστήριξε ότι το φυλλάδιο της Λέγκας του Βορρά προωθεί ιδέες «που θέλουν να φέρουν τις γυναίκες και την κοινωνία πίσω στον Μεσαίωνα».

Επίσης, η υπουργός Υγείας, Τζούλια Γκρίλο, η υπουργός Άμυνας Ελιζαμπέτα Τρέντα και η υπουργός Νότου, Μπάρμπαρα Λέτσι, που προέρχονται από τα Πέντε Αστέρια, αντιδρώντας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία εκφράζουν «τη βαθιά ανησυχία τους». Όπως τονίζουν «ελπίζουν και πιστεύουν ότι η ηγεσία της Λέγκας του Βορρά θα καταδικάσει το γεγονός και θα λάβει αποστάσεις το συντομότερο».

Ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά στην περιοχή της Καλαβρίας, και υπεύθυνος για την ενέργεια, Τζιανκάρλο Τσερέλι, δήλωσε ότι σκοπός του φυλλαδίου είναι «να προωθήσουμε τον σπουδαίο κοινωνικό ρόλο των γυναικών» και ότι το μήνυμά του «παρερμηνεύθηκε».

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γυναίκας στην περιοχή του Κρότωνα, απέκλεισαν τον Τσερέλι από τους ομιλητές, ενώ ο ηγέτης του κόμματος Ματέο Σαλβίνι πήρε αποστάσεις από την οργάνωση του κόμματος στην Καλαβρία, λέγοντας ότι ο ίδιος «εργάζεται για την ισότητα και αξιοπρέπεια ανδρών και γυναικών, για την ισότητα ανάμεσα στη μητέρα και τον πατέρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη του ακροδεξιού κόμματος συμπεριφέρονται με προκλητικό και σεξιστικό τρόπο έναντι των γυναικών. Ηγετικό στέλεχος της Λέγκας διαγράφηκε από το κόμμα πριν από ένα μήνα, όταν σχολιάζοντας τη δήλωση της τραγουδίστριας Έμα Μαρόνε ότι πρέπει να ανοίξουν τα λιμάνια για τους πρόσφυγες, είπε: «Καλά θα κάνει να ανοίξει τα πόδια της και μετά να πληρωθεί γι’ αυτό».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…