Newsroom

Newsroom

Σητεία: Σε ύφεση η φωτιά στην περιοχή Αχλάδια

Σε μικρές εστίες στην περιοχή του λατομείου στο δρόμο προς Κρυά έχουν καταφέρει να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα οι δυνάμεις κατάσβεσης που από το πρωί επιχειρούν στην περιοχή της Σητείας.

5b47aad51dc524e60e8b456b

Νωρίτερα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που είχαν την συνδρομή εναέριων μέσων, δυνάμεων της αυτοδιοίκησης, εθελοντών αλλά και πολλών κατοίκων έδιναν «μάχη» με τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί στην περιοχή των Αχλαδίων αρχικά κοντά στις ανεμογεννήτριες και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε μία μεγάλη ακτίνα έως Μαρωνιά, Άγιο Γεώργιο (Τουρτούλοι) και Επισκοπή. Το ευτύχημα ήταν ότι παρότι πολλές φορές οι φλόγες πλησίασαν κοντά σε οικισμούς, αντιμετωπίστηκαν άμεσα και δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα στις κατοικίες.

Η φωτιά έχει κάψει ως τώρα εκατοντάδες στρέμματα θαμνώδους και αγροτολιβαδικής έκτασης.

Το απόγευμα επιχείρησαν και δύο αεροσκάφη Καναντέρ τα οποία έφτασαν από την Ελευσίνα για να ενισχύσουν τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα στις εναέριες προσπάθειες κατάσβεσης του πύρινου μετώπου.

Στο μεταξύ συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα 43χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για εμπρησμό για φωτιά που εκδηλώθηκε στον ‘Αγιο Νικόλαο σήμερα τα ξημερώματα η οποία όμως κατασβέστηκε άμεσα από τους πυροσβέστες.

Πηγή: anatolh.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ