Σέρρες – «Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο»: Σοκάρει η μαρτυρία του 10χρονου – Τι ανέφερε ο γιατρός του 6χρονου (Video)

Τι ανέφερε ο γιατρός του 6χρονου - Ο 10χρονος που πήρε εξιτήριο, περιέγραψε στην ΕΡΤ τι ακριβώς έγινε.

serres

Σε βαρύ πένθος έχουν βυθιστεί οι Σέρρες μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκε τον 11χρονο μαθητή κατά τη διάρκεια της έκρηξης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών – Όσον αφορά τον 6χρονο μαθητή που τραυματίστηκε, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην παιδοχειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη ένας 10χρονος μαθητής είχε τραυματιστεί, ωστόσο είναι πολύ καλύτερα στην υγεία του και έχει πάρει ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο των Σερρών. Ο 10χρονος που πήρε εξιτήριο, περιέγραψε στην ΕΡΤ τι ακριβώς έγινε.

Σοκάρει η περιγραφή του 10χρονου μαθητή

Το τραγικό περιστατικό – όπως το έζησε ο ίδιος ο 10χρονος μαθητής – περιέγραψε στην ΕΡΤ λίγο αφότου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο των Σερρών. «Παίζαμε μπάλα και ξαφνικά ακούσαμε φοβερό θόρυβο και άρχισαν να πέφτουν πανω μας πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα, μάλιστα ένα από αυτά χτύπησε ένα συμμαθητή μου», είπε μη γνωρίζοντας την τραγική κατάληξη των γεγονότων. Μάλιστα την ώρα που συνέβη η τραγωδία, στην αυλή του σχολείου ήταν και η μικρότερη αδερφή του 11χρονου η οποία άρχισε να τον ψάχνει.

Τι ανέφερε ο γιατρός του 6χρονου

Ο μαθητής μεταφέρθηκε χθες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου υπεβλήθη σε χειρουργείο και η κατάστασή του είναι πολύ καλή. Όπως ανέφερε στο ThessToday.gr ο διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσικόπουλος, ο 6χρονος δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

«Το παιδί ήρθε στο νοσοκομείο σε πολύ καλή γενική κατάσταση. Αυτό που παρουσίασε και φάνηκε και από τον εργαστηριακό έλεγχο στον οποίο υπεβλήθη άμεσα ήταν ότι είχε ένα εμπίεσμα. Εμπίεσμα σημαίνει ότι το κόκκαλο του κρανίου έχει μπει μέσα δύο εκατοστά. Μεγάλο πρόβλημα, άνευ σημασίας όμως για μας. Αντιμετωπίστηκε από τους νευροχειρουργούς με πολύ μεγάλη επιτυχία. Έγινε εγχείρηση και είναι εκτός κινδύνου», όπως επεσήμανε.

Και πρόσθεσε πως το παιδί νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική. «Δεν χρειάστηκε να μπει στη ΜΕΘ Παίδων. Είναι σε καλή κατάσταση, μιλάμε με τους γονείς του. Υπάρχει αισιοδοξία. Σε λίγες μέρες θα είναι ξανά στο σχολείο του».

Kλειστά τα σχολεία στις Σέρρες μετά το τραγικό συμβάν

Την ίδια ώρα, κλειστά παραμένουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σήμερα στο Δήμο Σερρών, λόγω πένθους για το τραγικό χαμό του 11χρονου μαθητή.

Σήμερα το πρωί στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται πραγματογνώμονες παρουσία του δικηγόρου της οικογένειας του άτυχου 11χρονου.

Το απόγευμα η κηδεία του παιδιού.

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

2383711

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

«Το #Metoo είναι πολύ σωστό αλλά ευτελίζεται από μερικούς ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν δύο…