Newsroom

Newsroom

Σερίφης αρνήθηκε την υποστολή της σημαίας στη μνήμη του Μαντέλα

Φαίνεται πως για κάποιους ο Νέλσον Μαντέλα δεν ήταν, ούτε θα είναι ποτέ, τίποτα παραπάνω από “ένας μαύρος”. Όχι μόνο…

usa flag

Φαίνεται πως για κάποιους ο Νέλσον Μαντέλα δεν ήταν, ούτε θα είναι ποτέ, τίποτα παραπάνω από “ένας μαύρος”. Όχι μόνο στη χώρα μας (έστω κι αν πολλοί υποκριτικά αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν, ενώ στην πραγματικότητα σιχαίνονται αυτά που υπερασπίστηκε), αλλά και αλλού. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα.

Στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε εντολή να κυματίζουν μεσίστιες όλες οι αμερικανικές σημαίες για όλη τη Δευτέρα, όμως ένας σερίφης στη Νότια Καρολίνα, στην καρδιά του αμερικανικού Νότου με το βαρύ ιστορικό ρατσιστικών επιθέσεων, αψήφησε την εντολή αυτή.

“Ως δείγμα σεβασμού για ό,τι έκανε ο Νέλσον Μαντέλα, δεν έχω πρόβλημα να υποσταλούν οι σημαίες στη Νότια Αφρική, στη χώρα τους. Αλλά στη χώρα μας θα έπρεπε να είναι οι άνθρωποι που θυσιάστηκαν για αυτήν τη χώρα”, δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο σερίφης Ρικ Κλαρκ, που είχε υποστείλει τη σημαία την Παρασκευή, στη μνήμη ενός αστυνομικού που σκοτώθηκε στο καθήκον, ενώ η σημαία παρέμεινε μεσίστια και το Σάββατο, που ήταν ημέρα μνήμης για το Περλ Χάρμπορ. Όμως τη Δευτέρα, η σημαία υψώθηκε και πάλι κανονικά.

Πάντως, η κίνηση αυτή του σερίφη μάλλον δεν ενόχλησε και πολύ την τοπική κοινωνία. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, όταν η κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, Νίκι Χέιλι, ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Facebook ένα μήνυμα στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα, δεν ήταν λίγες οι απαντήσεις χρηστών που χαρακτήριζαν τον ιστορικό ηγέτη της Νότιας Αφρικής από “κακό” και “ύπουλο” άνθρωπο, μέχρι “μαρξιστή” και “σοσιαλιστή”.

Πάλι καλά που δε δόθηκε αντίστοιχη εντολή για υποστολή σημαίας στην Ελλάδα στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα. Θα βρίσκονταν πολλοί “σερίφηδες”…

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…