Σερ Μητσοτάκης

Ο άνθρωπος αισθάνεται ότι κάτι του λείπει που δεν είναι και με τη βούλα πρίγκιπας. Έστω κόμης, βαρόνος, βαρονέτος, κάτι το έναστρο τέλος πάντων, που του αξίζει.

5578201

Bεβαίως για μπίζνες πήγε ο Μητσοτάκης στη Σκωτία και φιλοξενήθηκε από τον Κάρολο στο βασιλικό Dumfries House. Μπίζνες οικονομικές, με τον γενικό τίτλο «Αξιοποίηση του Τατοΐου». Πολλά λεφτά και εισόδημα μεγάλο, υπό την εποπτεία της Μενδώνη και με τη χρυσοδάκτυλη ελίτ σε ρόλο εθνικού ευεργέτη. Και μπίζνες πολιτικές, με το κλείσιμο του ματιού -έως αλληθωρίσματος- προς τους εναπομείναντες εν Ελλάδι και εκτός αυτής βασιλόφρονες, που νοσταλγούν τον Γλίξμπουργκ έφιππο επί της δεμένης πισθάγκωνα χώρας.  Όλα αυτά τα εξόχως μπαγαμπόντικα ενώ ο κόσμος καίγεται – ή μάλλον κάηκε το περασμένο καλοκαίρι. Και βομβαρδίζεται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του σούπερ μάρκετ.

Με κάθε σεβασμό, παρέλειψαν όμως κάτι οι αναλυτές της πρωτοβουλίας του Dumfries House: τη νοοτροπία του Κυριάκου, που ξεχειλίζει μαζί με τα μοβ μασούρια από τα μπατζάκια του. Ο άνθρωπος αισθάνεται ότι κάτι του λείπει που δεν είναι και με τη βούλα πρίγκιπας. Έστω κόμης, βαρόνος, βαρονέτος, κάτι το έναστρο τέλος πάντων, που του αξίζει. Αλλά στην ψωροκώσταινα «τίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται». Κι αυτός, γεννημένος πρίγκιπας, μεγαλωμένος πρίγκιπας, προορισμένος εξ απαλών ονύχων να διάγει και να εξουσιάζει ως πρίγκιπας, βρίσκεται εκτός πριγκιπικών μεγαλείων. Και μειονεκτεί έναντι του κάθε ξεπεσμένου αριστοκράτη.

Αναζητά λοιπόν σε κάθε ευκαιρία να λαμβάνει πριγκιπικό αίμα, έστω διά μεταγγίσεως. Θα καταλάβετε αν δείτε το προτεταμένο του λαιμού όταν μας χαρίζει τα δικά μας αρχαία. Αν τον δείτε στις επίσημες συναντήσεις. Και βεβαίως αν τον δείτε να κάνει ποδήλατο με τη σύζυγο και σκι με τον διάδοχο. Ένας πραγματικός πρίγκιπας, που μπορεί να είναι πάμπλουτος, διάσημος, κυρίαρχος, ιδιοκτήτης όχι μόνο του Τατοΐου, αλλά πάντων των κτημάτων, βασιλικών και μη. Αλλά δεν μπορεί -γύφτε λαέ!- να φέρει επισήμως τίτλο ευγενείας. Μετά της οικογενείας. Σερ Μητσοτάκης, λαίδη Μαρέβα και λοιπά πριγκιπικά. Ως εκ τούτου, όχι Σκωτία, αλλά και Γροιλανδία θα φτάσει για να τον λούσει κάτι από τη γαλάζια λάμψη της πιστοποιημένης αριστοκρατίας.

Αλλά πού να καταλάβετε οι πτωχοί; Τι να φελάει ένας πρίγκιπας σ’ αυτή τη χώρα; Σε μια χώρα -unfair!- που έδιωξε κλοτσηδόν τον βασιλέα της; Κι όπου, αντί να φωνάζουν «Μητσοτάκη αδικιέσαι», φωνάζουν…

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

κασε Θεοχαροπουλος

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

Απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα υποστήριξε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για τη διακοπή…

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Lytras

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Ο Νίκος Συρίγος δημοσίευσε σε μια ανάρτησή του στον λογαρισμό του στο Instagram την οργισμένη…