Σέντρα στη Super League μέχρι τις αρχές Ιουνίου-Ρισκάρουν τις ζωές των αθλητών

Την ώρα, που η πανδημία δεν λέει να κοπάσει  με τους ειδικούς να επιμένουν (ΠΟΥ) και να  κάνουν λόγο να μην χαλαρώσουν τα μέτρα προστασίας για να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού ακόμα και το καλοκαίρι, οι υπεύθυνοι του ελληνικού ποδοσφαίρου με μπροστάρη τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λ.Αυγενάκη, σχεδιάζουν επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

ποδόσφαιρο μπάλες

Τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα (στις περιπτώσεις φυσικά όπου οι αρμόδιες διοργανώτριες αρχές θα αποφασίσουν τη συνέχισή τους) θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν στα τέλη Μαΐου ή το αργότερο στις αρχές Ιουνίου, υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ-1.

Ο ίδιος τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποια δυσμενής εξέλιξη στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, «αν όλα πάνε καλά, τα σχέδιά μας είναι αρχές Μαΐου να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις για αυτούς που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μέσα Μαΐου να ανοίξουν όλα τα γήπεδα για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις των ποδοσφαιριστών και όσων αθλητών συνεχιστούν τα πρωταθλήματά τους. Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, εφόσον το αποφασίσουν οι αντιστοιχίες ομοσπονδίες».

Η σκέψη  και μόνο για την έναρξη των πρωταθλημάτων, από τον υφυπουργό προφανώς και δείχνει ότι αυτό που ενδιαφέρει την ομοσπονδία αλλά και τον κ. Αυγενάκη είναι να εξυπηρετηθούν τα μικρά ή μεγάλα, συμφέροντα της κάθε πλευράς, αγνοώντας ότι θα βάλουν σε κίνδυνο τις ζωές των αθλητών και των ομάδων.  Γιατί πώς ξέρουν με βεβαιότητα ότι μπορεί να κάνει καμπή ο ιός αλλά να μην έχουμε εξάπλωση των κρουσμάτων εν μέσω καλοκαιριού; Γιατί οι ειδικοί επιμένουν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου να μην υπάρχει χαλάρωση των μέτρων προστασίας; Για πλάκα; 

Είναι τουλάχιστον επικίνδυνο να σχεδιάζει ο κ. Αυγενάκης  την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, αν δεν λάβει υπόψιν όλες τις παραμέτρους.  Γιατί ποιος μπορεί να εγγυηθεί με ασφάλεια ότι τι θα συμβεί αν υπάρξει ένα κρούσμα σε μια ομάδα;. Πως αυτή η ομάδα θα μπορέσει να παίξει στη συνέχεια όταν θα πρέπει όλα τα μέλη της να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών και να μην έρχεται σε επαφή κανείς με κανέναν;

Mάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες  του Onsports υπάρχουν σκέψεις στη Super για τη διεξαγωγή των playoffs σε τουρνουά… τριών πόλεων (Λάρισα, Λαμία, Βόλος), και των playouts στην Αθήνα, με τη λογική να μην γίνονται πολλά ταξίδια και να μην υπάρχουν μετακινήσεις των ομάδων, που θα συγκεντρωθούν σε δυο-τρεις πόλεις για να τελειώσουν… τη δουλειά, μένοντας σε μια… ιδιότυπη καραντίνα. Μεσοβέζικη λύση δηλαδή που δείχνει την προχειρότητα με την οποία σκέφτονται οι ιθύνοντες την επιστροφή στην κανονικότητα

Αυτό που πρέπει να απασχολεί πλέον όλους τους αρμόδιους, είναι όχι ποιος θα πάρει τον τίτλο η αν με την απειλή του Grexit από την UEFA (θα κριθεί και εκείνη όταν θα έρθει η ώρα για τις ευθύνες της) να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, αλλά προέχει να υπάρχει αύριο τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στον ελληνικό αθλητισμό. Γιατί κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των αθλητών. 

Καλά τα ευχολόγια για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, αλλά η σεζόν είναι χαμένη για καλό όλων. Είναι η ώρα να αποφασίσει η ΕΠΟ και ο κ. Αυγενάκης αν θα ρισκάρουν ανθρώπινες ζωές και ομάδες ή αν θα πάρουν υπεύθυνες αποφάσεις για να διασφαλίσουν ότι θα έχουμε αθλητισμό στην Ελλάδα και την επόμενη ημέρα του κορονοϊού.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό