Σενάρια ότι ο Ερντογάν έστησε το πραξικόπημα – Τι κατέθεσε Τούρκος λοχίας

Οκτώ περίπου μήνες μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα τα οποία φουντώνουν τις φήμες πως ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το έστησε.

58b6ebac1dc5245f248b45f4

Τα σενάρια περί εμπλοκής του ίδιου του Τούρκου προέδρου ή ανώτερων κλιμακίων της τουρκικής κυβέρνησης, αναζωπυρώνει κείμενο της δημοσιογράφου Μουγιεσέρ Γιλντίζ στην ιστοσελίδα Odatv, όπου υποστηρίζεται ότι, την προηγούμενη ημέρα, είχε λάβει χώρα «μυστηριώδης» εξάωρη συνάντηση μεταξύ του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ, Χουλούσι Ακάρ, και του αρχηγού της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, κατά την επίσκεψη του δεύτερου στα αρχηγεία του Γενικού Επιτελείου.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, «κλειδί» στην όλη υπόθεση είναι η κατάθεση του λοχία Μεχμέτ Μπιλγκέ στο πλαίσιο της δίκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε ειδική τελετή στη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων στις 14 Ιουλίου, η οποία έγινε την Πέμπτη ενώ κανονικά θα έπρεπε να γίνει Παρασκευή.

Παράλληλα, ματαιώθηκαν πτώσεις με αλεξίπτωτα, με αιτιολογία τον κακό καιρό αν και, σύμφωνα με τον Μπιλγκέ, ο καιρός στην Άγκυρα στην πραγματικότητα ήταν καλός. Ακολούθησε πολύωρη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών, που έληξε αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ασυνήθιστο το ότι ο Χουλούσι Ακάρ επέλεξε να παραστεί στη συγκεκριμένη τελετή – η οποία δεν θα παρουσίαζε ενδιαφέρον εάν δεν είχε γίνει το πραξικόπημα λίγες μόνο ώρες αργότερα. Έτσι, oι ρόλοι του Ακάρ και του Φιντάν στην όλη υπόθεση έχουν προκαλέσει πολλά ερωτήματα.

Σημειώνεται μάλιστα πως και οι δύο διατήρησαν τις θέσεις τους, παρά τις κριτικές που δέχτηκαν από τον Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ για την αποτυχία τους να ενημερώσουν εγκαίρως την ίδια ώρα που η τουρκική κυβέρνηση έχει προβεί σε μαζικές εκκαθαρίσεις. Επίσης, η κυβέρνηση εμπόδισε την ανάκρισή τους από την Επιτροπή Διερεύνησης του Πραξικοπήματος, που ασχολείται με την όλη υπόθεση.

Ωστόσο, ο λοχίας Μεχμέτ Μπιλγκέ δεν είναι ο μόνος που κάνει λόγο για στημένο πραξικόπημα από τον ίδιο τον Ερντογάν. Το ίδιο έχει υποστηρίξει και ο Αϊκούτ Έρντογλου, στέλεχος του αντιπολιτευόμενου CHP και μέλος της επιτροπής- με τον Έρντογλου να υποστηρίζει πως το ΑΚΡ προσπαθεί να «θολώσει τα νερά» και «κρυμμένα χέρια» εμποδίζουν το έργο της επιτροπής.

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…