Σενάρια επί σεναρίων για το πραγματικό "Lost"-Βoeing 777

Ακόμα και οι σεναριογράφοι της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Lost» θα σήκωναν τα χέρια ψηλά με το εξαφανισμένο αεροπλάνο των Malaysian…

boeing 0

Ακόμα και οι σεναριογράφοι της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Lost» θα σήκωναν τα χέρια ψηλά με το εξαφανισμένο αεροπλάνο των Malaysian Airlines. Σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο, το Boeing 777 ενδεχομένως να έκανε αναστροφή επιχειρώντας να επιστρέψει προς την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας από όπου απογειώθηκε. Γι’ αυτόν το λόγο οι μαλαισιανές ομάδες έρευνας έχουν επεκτείνει την επιχείρηση αναζήτησής τους στις δυτικές ακτές της χώρας.

Ένα δεύτερο σενάριο, το οποίο πάντως δεν αποκλείει το πρώτο, θέλει το αεροσκάφος με 239 επιβαίνοντες, δύο εκ των οποίων με κλεμμένα διαβατήρια, να διαλύθηκε εν πτήσει. Το μοναδικό αντικείμενο που έχει εντοπιστεί και ενδέχεται να προέρχεται από το αεροσκάφος είναι κάτι που μοιάζει με πόρτα ή τμήμα της ουράς του, που εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής νοτιανατολικά του Βιετνάμ. Το εν λόγω αντικείμενο θα προσεγγιστεί από σκάφη το πρωί της Δευτέρας, με το πρώτο φως του ήλιου, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν όντως προέρχεται από το αεροσκάφος.

«Το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να βρούμε συντρίμμια μέχρι τώρα φαίνεται να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το αεροπλάνο ενδεχομένως να διαλύθηκε στα 35.000 πόδια», δήλωσε καλά πληροφορημένη πηγή. Αν το αεροπλάνο είχε καταπέσει ανέπαφο στη θάλασσα από αυτό το ύψος και διαλυόταν κατά την πρόσκρουσή του στην επιφάνεια της θάλασσας, τα σωστικά συνεργεία θα είχαν εντοπίσει συγκεντρωμένα κάποια συντρίμμια, πάντοτε μα βάση όσα υποστηρίζει η ίδια πηγή πληροφόρησης. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν έχει αποκλειστεί ούτε το ενδεχόμενο έκρηξης βόμβας ούτε μηχανικής βλάβης.
Παράλληλα, μαλαισιανοί αξιωματούχοι εξετάζουν το οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας και ανακρίνουν φρουρούς ασφαλείας και αξιωματικούς της υπηρεσίας μετανάστευσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ καθώς δεν αποκλείουν την πιθανότητα η εξαφάνιση του Boeing των Malaysia Airlines να συνδέεται με κάποια παραβίαση των κανόνων ασφαλείας του αεροδρομίου.

Οι αρχές εξετάζουν το προφίλ δύο ουκρανών επιβατών, ενώ όσον αφορά τους κατόχους των κλεμμένων διαβατηρίων το BBC μετέδωσε πως είχαν αγοράσει το αεροπορικό τους εισιτήριο μαζί και θα ταξίδευαν στην Ευρώπη.

Οι Αρχές, πάντως, υποψιάζονται πως πίσω από μια ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια μπορεί να είναι ουιγούροι αυτονομιστές. Υπενθυμίζουν, άλλωστε, ότι πριν από μία εβδομάδα άνδρες αυτής της μουσουλμανικής μειονότητας στην Κίνα σκότωσαν 29 άτομα σε σιδηροδρομικό σταθμό της νοτιοδυτικής πόλης Κούνμινγκ. Ένας από τους μαλαισιανούς αξιωματούχους δήλωσε ότι οι Aρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ανάμειξης ουιγούρων που είχαν απελαθεί στην Κίνα από την Μαλαισία το 2011 και το 2012 επειδή διέθεταν πλαστά διαβατήρια.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…