Newsroom

Newsroom

Σεμνά και ταπεινά η γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Δίχως τη χιλιδή, τις δεξιώσεις και τα πανάκριβα γεύματα του παρελθοντος αναμένεται να γιορταστεί σήμερα η 39η επέτειος για την…

papoulias

Δίχως τη χιλιδή, τις δεξιώσεις και τα πανάκριβα γεύματα του παρελθοντος αναμένεται να γιορταστεί σήμερα η 39η επέτειος για την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Και αυτό διότι η χώρα διανύει μία από τις βαθύτερες υφέσεις των τελευταίων ετών. Η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να δοκιμάζεται σκληρά. Οποιαδήποτε επείδειξη χλιδής, ανάλογης με αυτή του παρελθόντος θα μπορούσε να θεωρηθεί πρόκληση.

Στο Παρκό Ελευθερίας, εκεί όπου μαρτύρησαν εκατοντάδες αντιστασιακοί θα τιμήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας την 39η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Μηνύματα των κομμάτων

Συνεχίζουμε, με πίστη στην Ελλάδα και εμπιστοσύνη στους Έλληνες, τον αγώνα για τη διάσωση της πατρίδας μας, συνεχίζουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα μας για να σταθεί στα πόδια της και να τραβήξει μπροστά, ανέφερε η Νέα Δημοκρατία στο δικό της μήνυμα.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε, σε ανακοίνωσή του, ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να ξαναπιστέψουμε στον συλλογικό εαυτό μας και να μην επιτρέψουμε στη μισαλλοδοξία, την ισοπέδωση και τον λαϊκισμό να δηλητηριάσει την κοινή εθνική προσπάθεια.

Κάλεσμα στους Έλληνες να στραφούν εναντίον εκείνων που «παραβιάζουν το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες» απευθύνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με αφορμή την επέτειο.

«Σήμερα, στις δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μας, με την οικονομική κρίση, την άνοδο της ακροδεξιάς και τις συνεχιζόμενες ρατσιστικές επιθέσεις, ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και ισονομία παραμένει επίκαιρος. Όλοι μαζί, πρέπει να αγωνιστούμε για να προασπίσουμε το αγαθό της Δημοκρατίας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Δημοκρατική Αριστερά.