Newsroom

Newsroom

Σήμερα η συνέχεια της δίκης της Ηριάννας και του Περικλή

Στην προηγούμενη συνεδρίαση στις 10 Μαΐου είχε καταθέσει και ο σύντροφος της 29χρονης διδακτορικής υποψήφιας στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει απαλλαγεί οριστικά από όλες τις κατηγορίες.

5ab25b651dc524e5268b45c5

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα βρεθούν ξανά σήμερα, Πέμπτη, η Ηριάννα και ο Περικλής όπου διεξάγεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό. Πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη ο καθένας, για «συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η διαδικασία συνεχίζεται σήμερα με τις καταθέσεις δύο βιολόγων που έχουν κληθεί από πλευράς υπεράσπισης σχετικά με το αμφιλεγόμενο DNA.

Νέα αδιαμφισβήτητα στοιχεία δείχνουν τον δρόμο της καθαρής απαλλαγής τους από τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν και τους οδήγησαν και τους δύο στη φυλακή. Ιδιαίτερη Σημασία έχει η κατάθεση ενός εγγράφου-φωτιά, που υπογράφει ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σχετικά με τις πρακτικές της αντιτρομοκρατικής, αλλά και την ίδια τη βιολόγο-αστυνομικό διευθύντρια του εργαστηρίου ανάλυσης DNA. «Η δρ Μεθενίτη μεροληπτεί υπέρ της ενοχοποίησης υπόπτου» κατήγγειλε ο ίδιος.

Όπως αποδεικνύεται πλέον περίτρανα μιλάμε για μια στημένη υπόθεση, καθώς τους συνέδεσαν με την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς εξαιτίας κάποιων όπλων μαζί με διαφόρων τύπου σφαίρες που είχαν βρεθεί στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, τα οποία όμως δεν μπορεί να συνδέονται με την εν λόγω Οργάνωση, καθώς μέσα στη σακούλα με τις σφαίρες βρέθηκαν και μια σειρά από θρησκευτικά σύμβολα. Το γεγονός δεν έλαβε υπόψη του το Δικαστήριο του πρώτου βαθμού, ώστε να προβεί και στις ανάλογες εκτιμήσεις.

Η 29χρονη διδακτορική υποψήφια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο 34χρονος πτυχιούχος Γεωπονικής, είναι κρατούμενοι από τον περασμένο Ιούνιο καθώς δεν έχει δοθεί αναστολή στην εκτέλεση των ποινών τους, ενώ παράλληλα πολλοί νομικοί έχουν διατυπώσει έντονους προβληματισμούς τόσο για τα εργαστηριακά στοιχεία βάση των οποίων οι δύο νέοι καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό όσο και για την άρνηση της δικαιοσύνης να επιτρέψει την έξοδο τους από την φυλακή.

Από νωρίς το πρωί φίλοι, συγγενείς των δύο κατηγορουμένων και αλληλέγγυοι βρέθηκαν στο έξω από το Εφετείο Αθηνών με πανό και κείμενα συμπαράστασης.

Δείτε ξανά το βίντεο που έχουν δημιουργήσει φίλοι της Ηριάννας και αφηγείται περιληπτικά την ιστορία της: