Σελίδα αφιερωμένη στις ταινίες Χάρι Πότερ αναλύει τον πόλεμο στην Ουκρανία με όρους… Χόγκουαρτς

Όπως είχε πει και ο Σείριος λίγο πριν ξεσπάσει ο Β' Μαγικός Πόλεμος: "The world isn't split into good people and Death Eaters"

My project 19

Με ένα σχόλιο εμπνευσμένο από τις ταινίες Χάρι Πότερ, η δημοφιλής σελίδα Κομμάτια Ναγκίνι στο facebook προχώρησε σε μια σύντομη «ανάλυση» των βασικών πρωταγωνιστών του πολέμου στην Ουκρανία, με αφορμή ένα γκράφιτι που φιλοτεχνήθηκε σε τοίχο στην Πολωνία.

Στην τοιχογραφία εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ως άλλος λόρδος Βόλντεμορτ με φόντο καταστροφές και φωτιές, ενώ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμφανίζεται ως Χάρι Πότερ.

Στο σχόλιό της η σελίδα πάντως εκφράζει τον βαθμό συμφωνίας, αλλά και διαφωνίας με τον καλλιτέχνη, αποδεχόμενη τη σύγκριση του Πούτιν με τη «δύναμη του κακού» που συμβολίζει ο Βόλντεμορτ, ενώ διαφωνεί κάθετα με την ταύτιση του Ζελένσκι με τον Χάρι Πότερ. Μάλιστα κλείνει την ανάρτηση με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αναφέροντας μια φράση του Σείριου Μπλακ, λίγο πριν ξεσπάσει ο… «Β’ Μαγικός Πόλεμος»: «Ο κόσμος δεν χωρίζεται σε καλούς και “Θανατοφάγους”».

Η ανάρτηση της σελίδας Κομμάτια Ναγκίνι:

Το περιβόητο γκράφιτι στο Πόζναν της Πολωνίας που μου στέλνετε στο inbox. Με το πρώτο σκέλος είμαστε απόλυτα σύμφωνοι. Με το δεύτερο, όμως, γελάνε και οι πέτρες της Ανάστασης. Στη θέση του Χάρι μπορεί να μπει μόνο ο δύσμοιρος Ουκρανός πολίτης που βλέπει την πατρίδα του να βάλλεται για τα άπληστα συμφέροντα αδηφάγων ηγετών. 

Πότερ ο Ζελένσκι; Μήπως να παραλληλίσουμε και το Τάγμα Αζόφ με το Τάγμα του Φοίνικα; Η ειδεχθής ρωσική εισβολή δεν ξεπλένει ούτε ηρωποιεί το εν λόγω πολιτικό ανδρίκειλο. Όπως είχε πει και ο Σείριος λίγο πριν ξεσπάσει ο Β’ Μαγικός Πόλεμος: “The world isn’t split into good people and Death Eaters”.

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

σοφια

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

Θεωρείται τοπιο διάσημο κατασκεύασμα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά...μάλλον είπε κάτι που κυοφορείται χρόνια στην Κρήτη

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…