Σεισμός στην Τουρκία: Θρήνος με τον θάνατο του Proteo, του σκύλου διασώστη από το Μεξικό (Εικόνες/ Βίντεο)

Ο Προτέο, καταπλακώθηκε από χαλάσματα την ώρα που επιχειρούσε μαζί με την ομάδα του να ανασυρθούν δυο άνθρωποι που ήταν καταπλακωμένοι, αλλά ζωντανοί.

FoyWjLAXoAAqZru

Θρήνος με τον θάνατο του Proteo, του σκύλου διασώστη από το Μεξικό, τόσο για τη διασωστική ομάδα του Μεξικού, αλλά και όλες που βρίσκονται σε Τουρκία και Συρία και επιχειρούν κάτω από τα συντρίμμια την ανεύρεση επιζώντων, από τον θανάσιμο σεισμό.

Ο Proteo, ήταν ένα από τα σκυλιά που πήγαν στην Τουρκία από το Μεξικό για να συμμετάσχουν στις συνεχιζόμενες προσπάθειες έρευνας και διάσωσης στις σεισμογενείς περιοχές. Τον θάνατο του γερμανικού ποιμενικού ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Μεξικού.

Η μεξικανική κυβέρνηση θρήνησε νωρίς το Σάββατο για τον θάνατο του Proteo, ενός από τα δέκα σκυλιά που έστειλε η χώρα στην Τουρκία για να βοηθήσει στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης για τα θύματα του σεισμού. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι προκάλεσε τον θάνατο του ζώου, αλλά θα έχει συμβεί κατά τη διάρκεια των εργασιών ανάμεσα στα ερείπια.

Τον θάνατο του γερμανικού ποιμενικού ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Μεξικού. «Σε ευχαριστώ Proteo για το ηρωικό σου έργο, εκπλήρωσες την αποστολή σκυλιών του μεξικανικού στρατού», αναφέρει ένα tweet.

Ο σκύλος ήταν ένα από τα ζώα μεταξύ 3 και 8 ετών που στάλθηκαν στην Τουρκία: τα άλλα ονομάζονται Tardio, Kiara, Teología, Timba, Barato, Territorio, Balanceo, Bureta και Biósfera.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράντ Καζάουμπον αναγνώρισε τον Proteo για «εξύψωση του ονόματος του Μεξικού και του λαού μας».

Τα λόγια του χειριστή του, Villeda, κοινοποιήθηκαν στο TikTok της Γραμματείας Άμυνας: «Μπορώ μόνο να σας ευχαριστήσω που με φέρατε. Δυστυχώς, δεν θα επιστρέψουμε μαζί. Θα ξαναδούμε ο ένας τον άλλον κάποια μέρα».

Ο Προτέο, καταπλακώθηκε απο χαλάσματα την ώρα που επιχειρούσε μαζί με την ομάδα του να ανασυρθούν δυο άνθρωποι που ήταν καταπλακωμένοι, αλλά ζωντανοί.

Συγκλονίζει το βίντεο του αποχαιρετισμό απο την ομάδα του Μεξικού:

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…