Σεισμός στην Κρήτη: Μικρό τσουνάμι σε εξέλιξη - «Απομακρυνθείτε από τις ακτές»

Προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι στη Νότια Κρήτη από τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο 

NewsRoom 12/10/2021 | 14:24

Μια νέα προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι στη Νότια Κρήτη έκανε με ανάρτησή του στο Facebook ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 6,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στο Λασίθι της Κρήτης

Όπως έγραψε στην ανάρτησή του «Μικρό τσουνάμι σε εξέλιξη στην Νότια Κρήτη. Απομακρυνθείτε από τις ακτές»

Η νέα έκτακτη προειδοποίηση του σεισμολόγου έρχεται μετά από την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο και στην οποία το Κέντρο προειδοποιούσε κι αυτό για την πιθανότητα να εκδηλωθεί τσουνάμι.

Tην ίδια στιγμή ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του υπουργείου Γεωργίας της Κύπρου για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι στην Κρήτη.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, «την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:24 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=6.3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ».

Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Κρήτης και 600 χιλιόμετρα δυτικά της Κύπρου, σημειώνει. Προσθέτει πως παρά τη μεγάλη απόσταση του επικέντρου από την Κύπρο, ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος του νησιού κυρίως από ενοίκους ψηλών κτιρίων.

Ο σεισμός αυτός εντάσσεται στα πλαίσια της σεισμικής δραστηριότητας του ανατολικού τμήματος του Ελληνικού Τόξου. Η εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, καταλήγει. 

* Φωτό αρχείου