Newsroom

Newsroom

Σεισμός στην Εύβοια: Συγκλήθηκε η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου

Πριν από λίγο συγκλήθηκε η σχετική ειδική επιτροπή.

ΣΕΙΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Εύβοια, μεγέθους 5.2 ρίχτερ δημιουργώντας έντονη ανησυχία σε ολόκληρη την περιοχή ενώ έγινε αισθητός και στην Αθήνα. Πριν από λίγο συγκλήθηκε η σχετική ειδική επιτροπή.

Ειδικότερα, την σύγκληση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου ζήτησε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) κατόπιν εντολής του υπουργού, Χρήστου Στυλιανίδη, ώστε να συνεδριάσει άμεσα, έπειτα από τη σημερινή σεισμική δόνηση μεγέθους 4.9 ρίχτερ ,με επίκεντρο πέντε χιλιόμετρα ανατολικά των Ψαχνών Ευβοίας. Η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου πρόκειται να συνεδριάσει υπό τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ.

Επίσης, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει έρθει σε επαφή με την δήμαρχο της Χαλκίδας, ώστε να πραγματοποιηθεί συντονιστικό εκεί, στο οποίο θα συμμετάσχει ο υπουργός, Χρήστος Στυλιανίδης και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς και στελέχη του ΟΑΣΠ, ώστε να εξεταστούν τα μέχρι τώρα δεδομένα και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή έπειτα από την σεισμική δόνηση. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής είναι ήδη σε επιφυλακή ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές.

Σημειώνεται ότι έως τώρα υπάρχουν μόνο αναφορές για φθορές (σπάσιμο) σε λίγες τζαμαρίες, ενώ αναμένεται σε λίγη ώρα να εκδοθεί ανακοίνωση από την Πυροσβεστική.

Σημειώνεται πως το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 7 χλμ. ανατολικά των Ψαχνών και το εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

«Πρόκειται για νέα εστία»

Σε εκτιμήσεις που προκαλούν ανησυχία προχώρησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος με παρέμβαση του λίγη ώρα μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση στα Ψαχνά Ευβοίας το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για νέα εστία, που διαφέρει από εκείνη της Νότιας Εύβοιας η οποία παρουσίασε έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή των Νέων Στύρων, προτείνοντας επίσης την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

Διαβάστε περισσότερα: Δραματικές προβλέψεις από γνωστό σεισμολόγο – «Πρόκειται για νέα εστία»

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ