"Σεισμός άλλο πράγμα Παναγία μου": βίντεο από το Αίγιο, ζημιές σε περισσότερα από 300 σπίτια

Κλιμάκια του δήμου Αιγίου πραγματοποιούν από το πρωί του Σαββάτου συνεχείς αυτοψίες και ήδη έχουν καταγραφεί ζημιές σε περισσότερα από…

aigio seismos

Κλιμάκια του δήμου Αιγίου πραγματοποιούν από το πρωί του Σαββάτου συνεχείς αυτοψίες και ήδη έχουν καταγραφεί ζημιές σε περισσότερα από 300 σπίτια από τον επιφανειακό σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που χτύπησε χθες Παρασκευή την πόλη κι έχει προκαλέσει περισσότερες καταστροφές του αναμενόμενου. Είναι χαρακτηριστικό πως σε μια πολυκατοικία υπάρχουν ρωγμές και στα 24 διαμερίσματά της.

Οι σημαντικότερες ζημιές εντοπίστηκαν σε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο κτίριο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου κατέρρευσε. Ένα από τα κτίρια που χτυπήθηκαν σοβαρά είναι και η εκκλησία της Φανερωμένης, που είχε μείνει κλειστή για πέντε χρόνια μετά από το σεισμό του 1995 προκειμένου να επισκευαστούν οι μεγάλες ζημιές που είχαν προκληθεί τότε. Μεγάλες είναι και οι ζημιές στα γραφεία της τοπικής ομάδας του Παναιγιάλειου, την ίδια ώρα που οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, υποστηρίζοντας πως τέτοιας έντασης σεισμοί είναι συνηθισμένοι στην περιοχή.