Newsroom

Newsroom

Σεισμός 8 Ρίχτερ συγκλόνισε το Μεξικό – Δύο νεκροί και τσουνάμι 70 εκατοστών

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στο Μεξικό, σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS.

59b234661dc524d07b8b47a3

Το
επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται
ανοιχτά της Τσιάπας και είχε εστιακό
βάθος 33 χιλιομέτρων. Τα διεθνή πρακτορεία κάνουν λόγο για δύο νεκρούς.

Η USGS ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι μέσα στις επόμενες τρεις ώρες, που μπορεί να απειλήσει τις ακτές του Μεξικού, της Γουατεμάλα, του Ελ Σαλβαδόρ, της Κόστα Ρίκα, της Νικαράγουα, του Παναμά, της Ονδούρας και του Ισημερινού. Περίπου μία ώρα αργότερα, το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό επιβεβαίωσε την εμφάνιση κυμάτων τσουνάμι ύψους ως και 70 εκατοστών στις ακτές του Μεξικού.



Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Μεξικού, ήταν ο ισχυρότερος σεισμός από το 1985, όταν μία καταστροφική σεισμική δόνηση είχε στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για μεγάλες ζημιές.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, 8 το πρωί ώρα Ελλάδος) και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters, πολλοί έτρεξαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Μέξικο Σίτι πανικόβλητοι με τις πιτζάμες τους, ενώ σε ορισμένες γειτονιές σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…