Σεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Κιλκίς τα ξημερώματα

Στα 4,7 Ρίχτερ κατέγραψε τον σεισμό που σημειώθηκε στη 01:22 τα ξημερώματα ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Σταθμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

To επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 41 χλμ βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης και 10 χλμ δυτικά από το Κιλκίς, σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και για τον λόγο αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πέλλα και αλλού, σε αρκετά μεγάλη ακτίνα από το επίκεντρό του.

Σημειώνεται πως οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για δόνηση μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.


Πρόκειται για μια περιοχή, όπου από τις 10 Νοεμβρίου βρίσκεται σε εξέλιξη μια σεισμική ακολουθία, με σεισμούς που γίνονται αισθητοί για γεωλογικούς λόγους. Η περιοχή, όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, δεν είναι γνωστή για μεγάλα ρήγματα.

Οι πρώτες μαρτυρίες έκαναν λόγο για ισχυρό σεισμό που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

Είναι η τρίτη σεισμική δόνηση στην ίδια περιοχή μέσα σε λίγες μέρες, καθώς το πρωί της Τετάρτης το Κιλκίς “κουνήθηκε” από σεισμούς 4,1 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σε εστιακό βάθος μόλις 5 χλμ. 

Εκτάκτως αυτό το Σάββατο στο Documento – Χιλιάδες πολίτες παρακολουθούνται με το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας

Εκτάκτως αυτό το Σάββατο στο Documento – Χιλιάδες πολίτες παρακολουθούνται με το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας

Αποδυνάμωσαν μεθοδικά την ΑΔΑΕ-Απαγόρευσαν με νόμο κάθε δημοκρατικό έλεγχο στη μητσοτακική ΕΥΠ